Visa fler äldre nyheter >

VSK Bandy och VSK Fotboll har klart med ny huvudsponsor.
Collector Bank inleder ett stort samarbete med klubbarna.
”Vi är stolta att bidra och stötta i regionen”, säger Åsa Hillsten Eklund.

VSK Bandy tog sitt 20:e SM-guld i mars medan VSK Fotboll har visionen att spela i allsvenskan 2021.

Nu har VSK-klubbarna klart med ny gemensam huvudsponsor.

– Mälardalen är ett intressant område och marknad med många bolag som vi vill komma i kontakt med. Västerås och ett antal kranskommuner till Stockholm är ”upcoming”. Vi vill bygga vår varumärkeskännedom i området och visa oss som en spelare att vända sig till i kreditfrågor, säger kommunikationsansvariga Åsa Hillsten Eklund.

VSK:s nätverk Västerås Affärsnätverk (VAN) är en av nycklarna till att Collector Bank intresserat sig för just VSK.

En annan nyckel är damverksamheten på bandysidan.

– Vi blir huvudpartner åt VSK Bandy Dam. Det går i linje med vår tidigare satsning med damtennisen. En röd tråd är att gå in i sporter med stort kvinnligt deltagande.

Samhörigheten mellan Collector Bank och idrotten är enligt Åsa Hillsten Eklund slående lik.

– Att vara idrottsman eller idrottskvinna oavsett idrott kopplar an till våra kärnvärden entreprenörskap, engagemang och etik. Man måste våga vara en uppstickarperson och mycket av idrotten är kopplad till entreprenörskap, att ha en inre drivkraft. Man kan även räkna med mod och utblick där mod krävs i de idrottsliga prestationerna precis som i ett företag. Man måste vara en vinnarskalle helt enkelt, säger Åsa Hillsten Eklund.

I Göteborg sponsrar Collector Bank Frölunda Indians som har ett liknande affärsnätverk som VSK.

– Vi förmedlar tjänster och bidrar med kunskap. Sponsring är väldigt roligt. Att nå ut till människor som är en del av sporten men inte är utövare. Många av våra lånekunder är medelinkomsttagare och behov av tillfälliga lån, även kreditkort. Det här är ett sätt att visa att vi finns som ett alternativ till storbankerna.

Collector Bank är en nischbank som erbjuder finansieringslösningar till privat- och företagskunder.

– Vi har valt några saker vi valt att nischa oss på. Man ska se oss mer som ett it-bolag än en ren bank. Det viktigaste för oss är att vi behåller vår kultur och att vi hela tiden strävar efter att förfina och förbättra oss, berättar Åsa Hillsten Eklund.

DETTA ÄR COLLECTOR BANK
Collector är en digital nischbank som erbjuder finansieringslösningar för privat- och företagskunder. Sedan 2005 har Collector haft en årlig organisk intäktstillväxt om 30 procent och en resultattillväxt om 55 procent. Verksamheten omfattar segmenten Privat och Företag. Inom Privat bedrivs utlåning till privatpersoner, faktura- och delbetalningstjänster till e-handels- och butikskunder, kreditkortstjänster och inlåning. Företag omfattar factoring- och företagskrediter riktat främst till små- och medelstora företag, fastighetskrediter, inkassoverksamhet för kunds räkning (uppdragsinkasso) och förvärv av portföljer av förfallna fordringar.