Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll tog en säker seger i Luleå genom att besegra IFK på Skogsvallen med 4-1. Det var en nöjd Leif Berg vi fick tag på precis innan planet till Arlanda lyfte.

– Det var underbart att studsa tillbaka direkt, precis så som vi ville, säger Leif Berg till vskfotboll.nu.

Men det började inte lika bra.

– Starten på matchen var sådär. Vi visste vad Luleå skulle göra men vi fick ändå inte grepp om matchen under första kvarten. Dessutom hade vi otur att få Jonas Hellgren skadad direkt, och tvingades då till ett tidigt byte (Allan Kosik kom in).

Men bytet förde å andra sidan lite tur med sig. Bara efter någon minut på planen kunde Allan Kosik sätta 1-0 för VSK.

Kvitteringen från IFK Luleå kom några senare, när man vackert kunde sätta en friskpark rätt upp i krysset bakom en chanslös Daniel Svensson i VSK-målet.

Men VSK skulle gå till halvtidsvila i ledning. En vackert slagen hörna av Simon Johansson letade sig in i målet och gav 2-1 för VSK Fotboll i paus. I en halvlek som var jämn.

— Första halvlek var sådär från vår sida. Det blev mycket ställningskrig, men vi hade ledningen med oss in i paus vilket var värdefullt, fyller Leif Berg i.

I andra halvlek fick VSK återigen ett väldigt psykologiskt viktigt mål när Allan Kosik kunde sätta sitt andra mål direkt i inledningen av halvleken, och med 3-1 på tavlan var VSK aldrig hotade.

— Vi stänger matchen väldigt bra och det blev aldrig riktigt farligt säger Leif Berg.

VSK Fotboll kunde också sätta 4-1 efter en vacker kontring av Karwan Safari som spelade fram en fristående Filip Tronêt som dribblade bort sin back och satte bollen säkert i bortre hörnet.

Resterande delen av matchen blev en relativt avslagen historia där VSK kontrollerade det mesta av spelet.

Luleå hade några halvchanser som Daniel Svensson tog hand om mycket säkert.

– Danne gjorde flera riktigt fina räddningar och är mycket säker i matchen. Men det var flera som var riktigt bra i dag, och viktigt att ingen föll utanför ramen heller. Vi gör en stabil insats.

Det känns skönt att se att Eduard Zutas form är uppåtgående.

— Zuta gör det mycket bra i dag, men även Karwan Safari och Dennis Persson gör mycket bra matcher, avslutar Leif Berg innan han kliver på planet till Arlanda.

VSK Fotbolls nästa match spelas på lördag när Grönvitt tar emot serietvåan Vasalunds IF hemma på Solid Park Arena.

IFK Luleå–VSK Fotboll 1–4 (1–2)
Målen: 0–1 (16) Allan Kosik, 1–1 (26) Granit Buzuku Safari, 1–2 (28) Självmål(?), 1–3 (46) Allan Kosik, 1-4 (58) Filip Tronêt.
Varningar, VSK: Asmir Suljicic, Linus Sjöberg
Domare: Jesper Ekwall.
Publik: 475 (på Skogsvallen, Luleå).