Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll siktar på spel i Svenska cupen 2017.
Då krävs seger i morgon mot Västerås BK 30.
”Därför matchar vi en stark startelva”, säger Leif Berg.

Grönvitt fick bland annat möta allsvenska klubbarna Halmstad och Helsingborg i Västerås i gruppspelet i Svenska cupen för drygt ett år sedan.

Ambitionen är att nå dit även 2017 men då krävs vinst i Widerlöv cup.

– Segraren i Widerlöv cup blir Västmanlands representant i Svenska cupen nästa år och vi vill självklart vara det laget, säger tränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

VSK går in i åttondelsfinalen av Widerlöv cup på tisdagskvällen och möter Västerås BK 30 på Ringvallen (kick off 19.00).

De svartvita åkte ur division 3 i höstas men har tre raka segrar i år – mot Tortuna SK (2–1), Babylon (6–2) och Munktorp (3–2).

– BK 30 har inlett serien starkt.

Eftersom det skiljer tre divisioner mellan lagen har BK 30 tre handicapstraffar som måste slås under de ordinarie 90 minuterna.

– Jag kan tycka att det är aningen märkligt med handicapstraffar när Widerlöv cup fungerar som uttagning till Svenska cupen men nu är det som det är, säger Leif Berg.

Grönvitt nådde 1–1 mot topplaget Akropolis på Spånga IP:s naturgräs i Stockholm i lördags eftermiddag.

Leif Berg räknar med en ”stark elva” mot BK 30.

– De som var på bänken mot Akropolis inleder mot BK 30. Övriga fem eller sex blir spelare som startade i senast. Vi vill vinna och ser inte cupmatchen som ett vanligt träningspass.

Cupmötet spelas på Ringvallens konstgräs.

– Det är positivt för då kan vi hålla ett högre bolltempo än på en dålig naturgräsplan, säger Leif Berg.