Visa fler äldre nyheter >

Två mål och en assist mot BK Forward.
Då hyllas VSK Fotboll av Karwan Safari
– Vi spelade sjukt bra, säger 23-åringen efter 4–1.

VSK Fotboll hade sex raka försäsongssegrar inför mötet med seriekollegan BK Forward på Solid Park Arena i Västerås i kväll.

Det blev en sjunde.

Efter lysande spel.

– Det är så jäkla kul att spela i det här laget i år. Lagmässigt var det vår klart bästa prestation hittills. Första 20-25 minuterna fick de knappt låna bollen. Och vår defensiv var klockren till 85:e minuten, säger Karwan Safari (bilden).

Dennis Persson gav Grönvitt ledningen redan i elfte minuten – med högerfoten.

Tre minuter senare tryckte Filip Tronêt in 2–0 efter ett mönsteranfall.

– Vi skapade målchanser i nästan vartenda anfall i första halvlek och borde ha gjort ett par till då. Vi har ett bra kantspel och jag tycker att vi i mitten också gjorde det riktigt bra.

Direkt efter pausen svarade Karwan Safari för 3–0 på en välplacerad straff och innan en timme spelats hade Årets swishspelare ökat på till 4–0.

Därmed fick VSK:s manager Johan Mjällby och tränarna Leif Berg och Thomas Gabrielsson kvitton på att den tidigare skadade skyttekungen har konserverat målformen sedan i höstas.

– (Sjukgymnasten) Pentti Pitkänen har tejpat mig och nu har jag spelat två matcher i rad utan smärta, säger Karwan Safari med ett leende.

Grönvitt drog ned applåder men Karwan Safari vill inte att laget ska suga i sig alla superlativer från omgivningen.

– Jag hade varit väldigt nöjd om det hade handlat om en seriematch men det här var en träningsmatch. Vi får inte flyga iväg utan måste fortsätta att ha fötterna på jorden.

Två matcher kvar innan serien börjar. Vilken är din sammanfattande känsla?

– Det känns riktigt bra, säger Karwan Safari.