Visa fler äldre nyheter >

Det blev återigen en seger för VSK Fotboll på försäsongen. Denna gång var det Eskilstuna City, som spelar i division 2, som fick känna på VSK Fotbolls offensiv!

Vi får en pratstund med Oliver Ekroth som spelade hela matchen.
Vi vill tillägga att Oliver inte har kontrakt med VSK Fotboll ännu, utan "provspelade"

Hur skulle du beskriva matchen?
- Första halvleken gör vi bra. Jag tycker vi håller bollen bra inom laget och skapar chanser för att göra fler mål än två.

City skapar egentligen ingenting, förutom när vi slarvade i uppspelsfasen. Det känns osm vi hade bra koll både offensivt och defensivt.

I andra går vi ner oss i tempot och har svårt att bygga vidare på det vi gjorde i första. Vi agerar lite för passivt över hela banan och låter dem ha för mycket tid med bollen och då gör också City två mål.

Sedan gjorde vi några byten, Boris Ljevar, Jonas Hellgren och Filip Tronêt kommer alla in, och då höjs nivån igen, och då kör vi över Eskilstuna sista 30 minuterna.

Vad tyckte du om din egen insats
- Det känns att det var längesedan man lirade match så smådetaljerna och tajming saknas lite.

Men första halvlek kändes bra, i andra tog tröttheten över och då sviktar koncentrationen lite. Det var skönt och kul att spela igen och det kändes väldigt bra att spela med Dennis (Persson) på vänsterkanten.

Jag tror målen berodde på slarv i och med att vi sänkte tempot på vårt försvarsspel/presspel och därmed förlorade för många dueller.

Hittade du och Asmir Suljicic tillbaka till ert fina samarbete ni hade i höstas?
- Både jag och Asmir känner nog att vi båda kan göra det bättre. Formen är såklart inte helt där ännu, så bättre kan det absolut bli, å andra sidan vore konstigt om det inte kunde det med tanke på att det "bara" är mars, haha.

Eskilstuna City - VSK Fotboll 2–5 (0–2).
Målen: 0–1 (10) Peyman Alkoyun, 0–2 (26) Karwan Safari (straff), 1–2 (50) Ludvig Wallinder, 2–2 (65) Serkan Pektas, 2-3 (70) Koyar Salimi, 2-4 (79) Filip Tronêt, 2-5 (90) Filip Tronêt