Visa fler äldre nyheter >

Det blev nästan 7 år på tronen för webbredaktören och "legenden" på internet, Erik Eklund. Men tidsbrist har gjort att Erik nu tackat för sig som redaktör för VSK Fotboll.

Det blev alltså nästan 7 år, din första artikel skrev du 7 mars 2009, men vet du vad den handlade om?
- Jag har för mig att det var en träningsmatch mot Falu FK (rätt, red. anm)
(länk till artikeln http://www.vskfotboll.nu/index.php?fot=nyh&newsno=1946
Vet du hur många artiklar du skrivit på vskfotboll.nu?
- Skulle gissa på runt 2000

Nästan, 1768 stycken blev det! Men om man räknar med de som inte du själv skrivit under är det nog 2000
- Haha, ja jag tänkte gissa på 1800.

En sak man slås är över vad du ska göra med all tid som blir över nu när du inte kommer stå vid frontlinjen längre?
- Jag ska sova!

Det kan säkert behövas, för räknar vi med ett snitt på två timmar per artikel så har du lagt närmare 150 dygn på att skriva för VSK. Då är inte alla matcher medräknade. Det är rätt galet va?
- Haha, ja det är ett halvt år. Det är rätt mycket. Men VSK har å andra sidan tagit mig till där jag är i dag. Det är jag väldigt glad för!

Det sprids intensiva rykten på nätet om att du bytt lag, men det är bara falska rykten va?
- Haha, ja, det är den där Sandberg som sprider illvilliga rykten om att jag skulle hålla på ESK. Jag har visserligen ett tillfälligt kontor med utsikt mot Enavallen och är god vän med VSK Fotbolls före detta tränare Ramin Kiani, men de där ryktena kan jag tydligt och klart förneka.

Tur, så då kommer vi få se dig på matcherna framöver också, härligt! Men hur ska vi göra för att få tillbaka dig på redaktionen?
- Inte så mycket alls, tror jag. Nu behöver jag få vara ifrån det ett tag framöver. Skapa distans. Andas lite. Om jag kommer tillbaka ska det drivas av egen lust.

Till sist, vad är ditt starkaste minne från de här 7 åren?
- Utan tvekan 1 november 2015 när vi fullbordade #drömhösten!

Jag vet att jag talar för ALLA att du verkligen har varit Mr VSK de senaste åren. Det är liverapporteringar, matchrapporter, spelarintervjuer, lagledning med mera. Vi vill verkligen rikta ett stort TACK för alla insatser du gjort!
- Åh, Men tack ska ni ha, utan VSK-familjen vore VSK ingenting!

Slutligen får vi lite kommentarer från folk runt VSK
- Det är svårt att förstå hur mycket han har betytt för klubben, han har följt med överallt i både med och motgång och uppdaterat allt som har med VSK att göra. Men även en riktig glädjespridare och fantastisk person som man kan prata om allt med. I mina ögon en grönvit legend helt enkelt!
Jag vet att vi inte kan få tillbaka honom nu. Men när vi spelar i allsvenskan ska han vara heltidsanställd hos oss, säger Simon Johansson, högerback i VSK Fotboll

- Genom jobbet har jag mött och lärt känna många med Grönvitt hjärta. Och Erik är definitivt med i den absoluta toppen. Hans hjärta slår för VSK, vilket han inte minst bevisat genom sitt ideella hästjobb med vskfotboll.nu. När det gick som allra tyngst sportsligt och ekonomiskt fanns han där och fortsatte leverera. Sådant är stort i mina ögon! Han är en obotlig optimist som levererat kontinuerligt utöver sitt vanliga jobb. Värt all cred säger Kevin Johansson, journalist VLT