Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll tog försäsongens fjärde raka seger när seriekonkurrenten Nyköpings BIS kom på besök på ett iskallt Solid Park Arena.

Första halvlek var en jämn historia där gästerna visade prov på flera skickliga och snabba omställningar och ledningsmålet kom efter just en omställning när Dago Funes snyggt kunde sätta 1-0 tidigt.
VSK åt sig sakta in i matchen och blev bättre ju längre halvleken led. Med bland annat två missade frilägen så kunde dock halvtidssiiffrorna skrivas till 0-1.

I andra halvlek var de grönvita helt klart aggressivare och var i praktiken helt överlägsna sina motståndare. Planens gigant, Filip Tronêt gjorde hela 3 mål och kan därmed stoltsera med sitt andra raka hattrick!

Vi hör Filips egna ord om matchen:

Två raka hattrick, när gjorde du det sist?
- Det har väl hänt någon gång som junior, men det är första gången som senior. Men jag hoppas inte att det är den sista!

Hur skulle du beskriva er insats idag?
- Jag tycker vi gör en godkänd insats över 90 minuter. Vi har problem med deras press i första halvlek, men efter att ha snackat ihop oss under halvtid så kommer vi ut och tar över matchen i andra halvlek.

Det känns som ni var överlägsna i andra halvlek
- Ja nästan så, vi centrerar laget lite och vinner mer boll på mitten

Tidigare har ni spelat 4-3-3, nu spelade ni 4-4-2, i vilken uppställning trivs du bäst?
- Min egna position tycker jag inte förändras så mycket. Johan (Mjällby) vill att jag ska ha i princip samma utgångsposition och göra samma saker i båda uppställningarna. Men jag tycker att vi blir tyngre och farligare framåt med en 4-4-2 uppställning. Tycker även att jag hittar ett bättre samarbete med ytterbacken och forwards i 4-4-2.

Nästan halva försäsongen har passerat, vad tycker du att ni skulle behöva förbättra som lag?
- Vi behöver höja tempot i allt vi gör och hitta flera sätt att anfalla på. Försvarsspelet tycker jag har varit ganska bra hittills med endast fyra insläppta mål. Men vi har några veckor på oss att finslipa allting.

VSK Fotboll–Nyköpings BIS 3–1 (0–1).
Målen: 0–1 (4) Dago Funes, 1–1 (51) Filip Tronet, 2–1 (52) Filip Tronet, 3–1 (78) Filip Tronêt,
Domare: Ozan Camlibel, Stockholm
Publik: 187 personer