Visa fler äldre nyheter >

Här är de grönvita supportrarnas nya kampanj.
VSK Swish samlar in 84 500 till fotbollsungdomar.
– Väldigt tilltalande, säger swishgeneralen Anders Tengström.

VSK Fotbolls supportrar har genom initiativet VSK Swish samlat in drygt 750 000 kronor och är en stor förklaring till klubbens starka ekonomiska resultat på närmare 1,6 miljoner kronor i fjol.

Nu startar nästa grönvita swishkampanj.

Och målet är alltså att få in 84 500 kronor.

– Swishaktviteterna har varit lyckosamma och jag hoppas och tror att den här blir minst lika framgångsrik. Redan efter tolv timmar hade 13 000 kronor swishats till Ungdomsswishen, säger Anders Tengström till vskfotboll.nu.

Pengarna från Ungdomsswishen kommer att gå till IK Franke, Gideonsbergs IF och Irsta IF i Västerås.

De tre samarbetsklubbarna har fordringar på VSK Fotboll för utbildningsbidrag avseende spelare som klubben tidigare har värvat.

– VSK Fotboll har en avbetalningsplan men vi vill hjälpa till att reglera skulden snabbare så att klubben beviljas den elitlicens som krävs för spel i superettan.

Vilken respons har ni fått från styrelserna i Franke, GIF och Irsta IF?

– Jag har pratat med alla tre ordförandena och de är väldigt glada över VSK Swish ansträngning. Pengarna kommer att ge ungdomsspelarna i Franke, GIF och Irsta IF extra resurser, säger Anders Tengström.

VSK Swish initiativ välkomnas av VSK Fotbolls ekonomiansvariga Christina Liffner.

– Kampanjen gläder mig oerhört. Att bli skuldfri till klubbar är naturligtvis värt mycket. Och med den här gåvan kommer vi att kunna minska skulderna i snabbare takt än den vi budgeterat för 2016, säger hon till vskfotboll.nu.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM VSK SWISH NYA KAMPANJ https://www.facebook.com/vskswish/?fref=nf