Visa fler äldre nyheter >

Nu har Johan Mjällby skrivit på för Grönvitt.
Landslagsikonen blir manager i klubben.
– Det här är ett projekt och en roll jag har letat efter, säger han till vskfotboll.nu.

För den fotbollsintresserade är Johan Mjällby känd från den blågula landslagströjan. ”Kärnkraftverket” från IK Bele och AIK gjorde 49 landskamper och var en stor profil. Som spelare är han mest känd från just AIK och grönvitrandiga Celtic från Skottland.

I dag blev landslagsikonen klar som manager för VSK Fotboll. Han har skrivit på för två plus två år och börjar nu på lördag, den 6 februari.

– Jag är oerhört nöjd att vi tillsammans har ingått det här samarbetet att utveckla VSK Fotboll. Det är ett projekt och en roll jag har letat efter sedan min hemkomst till Sverige. Klubbens och min egen ambition och vision är gemensam. Det här ett ypperligt tillfälle att med hårt arbete förkovra spelare, ledare, klubb och mig själv, säger han.

Johan Mjällby kommer att ha ett övergripande ansvar för fotbollsverksamheten i klubben. Han kommer också att vara med och forma den femårsplan som presenteras inom kort. Johan Mjällby märkte av det växande intresset och stödet från supportrarna när han besökte Västerås i tisdags.

– Det finns ett stort fotbollsintresse i Västerås och väldigt många människor som hjälper till på olika sätt. Stödet som näringsliv, supportrar och Västerås totalt sett har visat är fantastiskt! Jag ser fram emot att så fort som möjligt sätta mig in i föreningen, Västerås som stad och min egen roll. Visionen och femårsplanen ligger självklart också högt på agendan, säger VSK Fotbolls nya manager.

Som manager ska Johan Mjällby också skapa förutsättningar för att erbjuda andra klubbars spelare, ledare och organisationer utbildning och förkovring. Förhoppningen är att samarbetsklubbar och andra föreningar vill och kommer att utvecklas tillsammans med VSK Fotboll. Johan kommer också att vara behjälplig med marknadsaktiviteter hos intressenter runt omkring klubben.

Klubbchefen Michael Campese är mycket nöjd med att ha rekryterat en manager till klubben.

– För tre veckor sedan var det här en dröm. Som tidigare fotbollsspelare och fotbollstokig i samma generation som Johan så inser jag hur stort det är för stadens och regionens spelare, klubbar och sportintresserade. Vi är också stolta över att kunna belysa vår fantastiska stad med alla dess förutsättningar. När vi av mer eller mindre en slump träffade Johan och presenterade vår vision och plan kunde jag inte tro att han verkligen skulle hamna hos oss några veckor senare.

– Johans ärliga och jordnära personlighet har sett till att det här blev verklighet. Hade han inte bidragit på alla de sätt som han har gjort den senaste tiden så hade det inte gått att genomföra. Hjärta finns fortfarande i allra högsta grad inom idrotten har vi fått erfara. Genom sitt sätt har han verkligen visat att han vill till oss av helt rätt anledningar. Det har varit nyckelfrågor för en relativt liten klubb.

– Nu har Västerås som en något slumrande fotbollsstad på kort tid vaknat till liv på ett sätt som vi inte har varit med om på mycket, mycket länge. Stödet från näringslivet det senaste året och nu den senaste tiden har varit fantastiskt. Om jag sedan lägger till alla fantastiska supportrar med VSK Swish och Forza Grönvitt i spetsen så inser jag att det finns en ljus framtid om vi hanterar allt rätt och ansvarsfullt. Ett mycket stort antal företag, supportar och västeråsare har på kort tid hjälpt till att få det här att hända.

Frågor besvaras av:
Michael Campese, klubbchef
073-414 86 09

Johan Mjällby, manager
076-895 96 35

LÄS MER:
Läs pressmeddelandet i sin helhet
Nu är Johan Mjällby klar för VSK Fotboll - P4 Västmanland
Mjällby klar för VSK - VLT
Här är Johan Mjällbys nya jobb - Aftonbladet
Bekräftat: Johan Mjällby tar över division ett-klubb - Fotbollskanalen