Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll fortsätter att bygga truppen stark inför nästa säsong. Nästa pusselbit i lagbygget är anfallaren Allan Kosik som senast spelade i Syrianska IF. – Jag har stora förväntningar på den här säsongen, säger forwarden.

Efter att ha tränat med laget en längre tid är den reslige anfallaren nu klar för VSK Fotboll.

– Det känns riktigt bra. Äntligen är det klart, säger Allan Kosik till VSKFotboll.nu.

I fjol vann han den interna skytteligan i Syrianska IF med sex mål och stod förutom för målen också för många bra spelmässiga insatser.

– Jag har mognat till lite i min spelstil. Jag vet vad jag är bra på och jag kan utnyttja det på ett annat sätt än vad jag har gjort tidigare, förklarar Kosik som beskriver sig själv som en stark, snabb och teknisk spelare som gör det lilla oväntade.

En av VSK Fotbolls två sportsligt ansvariga, Ado Sadzak, kommenterar klubbens senaste nyförvärv så här:

– Vi ser honom som ett oerhört bra komplement i truppen. Han har ju andra styrkor än vad Karwan (Safari), Micke (Gustafsson) och de andra offensiva spelarna har. Vi tycker också att han har tagit ett stort steg i sin utveckling under förra året. En mycket intressent spelare.

En av anledningarna till att klubben valt att värva Kosik är anfallarens fysik och kompletterande egenskaper till de övriga offensiva spelarna i Grönvitt.

– Han kommer ge oss mycket större alternativ i anfallsspelet i och med sin kraftfullhet och större vilja att gå i djupled än vad kanske Karwan och Micke har. Så han kommer att ge oss mer flexibilitet i det offensiva spelet.

– Sen är det är en otroligt ödmjuk och fin kille som passar perfekt in i truppen.

VSK Fotbolls senaste nyförvärv ser givetvis fram emot den kommande säsongen med Grönvitt.

– Jag har stora förväntningar på den här säsongen. Både på både laget och hela VSK. Vi spelare har höga förväntningar på oss själva och om vi vill sikta uppåt så är det hårt jobb som krävs för det. Så förväntningarna är höga, men det är ju så det ska vara. Det är ju därför man vill spela här, avslutar Kosik.