Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll avslutade drömhösten på bästa sätt när laget säkrade kontraktet i sista matchen inför storpublik på Swedbank Park. Nu är intresset stort inför den kommande säsongen. Så stort ett 40-tal supportrar redan bokat flyg till bortapremiären i Umeå 17 april.

Grönvitt inleder årets division 1 norra borta mot nykomlingen Team Thoréngruppen FF på Umeå Energi Arena SOL söndag 17 april. Peter Sandberg är en av supportrar som redan bokat flyg till bortapremiären i Umeå.

Hur kom du på att du skulle ta dig till Umeå för premiären?
- Jag satt beredd och väntade på spelschemat. När det visade sig att vi fick en långresa i premiären satt vi igång och planerade på en gång. Jag har sett alla premiärmatcher de senaste 20 åren och tänkte inte missa denna, förklarar Peter Sandberg.

Hur många blir ni på plats?
-VSK är så pass heta just nu att jag tror vi kommer vara närmare 100 supportrar på plats. Det är väl inte så illa för en bortamatch 60 mil bort i Sveriges tredjedivision, säger Sandberg.

Hur kommer det sig att intresset är så stort?
- VSK berör. Så mycket mer än vad många tror. Jag tror också många törstar efter framgång och någon form av upprättelse. Personligen är jag övertygad om att vi spelar i högsta serien inom 5-6 år om vi fortsätter vår resa som vi påbörjade förra året, säger Sandberg.

Vad tror du om den kommande säsongen?
- Det var länge sedan jag såg fram emot en säsong som i år. Jag vill inte lägga för mycket press på laget, men jag tror vi kan vara säkra på att undvika nedflyttningsstrid i år. Samtidigt tror jag att det starka stödet från supportrarna och swishandet skapat en känsla av att allt är möjligt, berättar Sandberg.

Har du några restips till den som är intresserad av att följa med till Umeå?
- Passa på att boka flyg från Arlanda eller Bromma så snart det går. Priserna stiger hela tiden. I dagsläget flyger de flesta från Bromma med Malmö Aviation. Om inte det funkar så släng in er i en bil och åk upp lördag till söndag, säger Sandberg.

Knappt en vecka efter bortapremiären i Umeå spelar VSK Fotboll sin hemmapremiär fredag 22 april kl 19:04 mot Nyköpings BIS.