Visa fler äldre nyheter >

En efter en har skrivit på för VSK Fotboll.
Näst på tur: lagkaptenen Boris Ljevar.
– Det finns fantastiskt många som bryr sig om VSK. Jag vill jobba jäkligt hårt för att ge något tillbaka, säger han till vskfotboll.nu.

Under 2015 delade Boris Ljevar på kaptensbindeln med Andreas Ljunggren-Eriksson. I kontraktsfinalen hemma mot Södertälje FK den 1 november var det Hallstasonen som ledde de grönvita styrkorna. Han var en av nyckelspelarna när #drömhösten blev till verklighet.

2016 vill han ta nästa steg med klubben i sitt hjärta.

– Vi har redan börjat jobba hårt för det. Jag känner mig väldigt inspirerad med allt som har hänt och händer i klubben. Det finns fantastiskt många som bryr sig om VSK. Jag vill jobba jäkligt hårt för att ge något tillbaka och bevisa för oss själva att vi är jäkligt bra, säger Boris.

– Vi måste bara vara ödmjuka och jobba hårt, för det finns mycket kvalitet i laget just nu. Kombinerat med alla fantastiska människor runt om känns det väldigt bra. Det gäller att göra jobbet, och jag tror att jag kan tala för alla när jag säger att det kommer att ske. Redan när vi började träna i torsdags märkte jag hur inspirerade alla är. Vi vill verkligen bevisa att vi är bra.

Ado Sadzak är en av två sportsligt ansvariga i VSK Fotboll. Han säger så här om att Boris blir kvar:

– Jätteviktigt. Boris har varit här länge och är en otroligt skicklig spelare. Han är duktig med bollen, trygg och har en otroligt liten felprocent. Spelmässigt skapar han en trygghet centralt på planen. Boris kräver dessutom seriositet av sig själv och av sin omgivning. Han är 100 procent fokuserad och är viktig med sin erfarenhet.

#Drömhösten visade styrkan i VSK-familjen, konstaterar Boris Ljevar.

– I sista matchen såg vi vad den här klubben är kapabel till. Det kändes som att hela staden slöt sig samman och visade att det finns så jäkla många som bryr sig om VSK. Och när alla drar åt samma håll, då är vi jäkligt starka. Det är det vi ska sträva efter varje match. Nu är det upp till oss spelare att se till att folk vill komma hit och kolla på VSK också. Vi ska bjuda dem på fin fotboll.

Du var en av två kaptener 2015. Vad betydde det för dig?

– Bara när jag först fick chansen i VSK säsongen 2004 var det jäkligt stor för mig. Det var en stor dröm. Nu när jag fick leda laget ut också … det kändes, det kan jag säga. Jag har ju själv suttit på Arosvallen och kommer ihåg att jag var förbannad på spelarna när de inte presterade, och lika glad när de väl gjorde det. Jag blev kär i klubben från dag ett.

– I våras var jag riktigt nere, men alla fantastiska människor stod ändå bakom oss. Har vi gått igenom ett sådant helvete måste vi göra något vettigt av det här. Det är där jag är nu. Jag vill jobba så jäkla hårt varje träning, så att jag är redo när det börjar gälla i vår.

Säsongen drar i gång den 17 april borta mot nykomlingen Team Thoréngruppen från Umeå. Fler än 25 grönvita har redan bokat resan till Västerbotten.

– Det är helt sjukt. Det är just när vi hör sådana saker som vi vill gå till träningshallen direkt och bara mosa på. Supportrarna ger en enorm kraft och vi är skyldiga alla fantastiska människor att göra något bra av det här, säger Boris Ljevar.