Visa fler äldre nyheter >

Han stod för årets genombrott i VSK Fotboll.
Nu har Asmir Suljicic skrivit på för Grönvitt.
– Jag är redo att vara en ledare i backlinjen, säger han till vskfotboll.nu.

Få hade räknat med att han skulle ta en plats i startelvan. Ännu färre hade räknat med att han skulle bli årets genombrott och vara en av nyckelspelarna när Grönvitt gjorde #drömhösten.

I dag blev det klart att Asmir Suljicic stannar i VSK Fotboll.

– Jag känner att vi verkligen satsar för att vara ett topplag nu. Då vill jag vara kvar. Vi borde bli det med de spelarna vi har också, säger mittbacken.

Ado Sadzak är en av två sportsligt ansvariga i Grönvitt. Han imponerades av Asmirs utveckling under 2015.

– Han presterade bättre än någon hade väntat sig. Vi hade räknat med Asmir som en framtidsspelare, men under hösten spelade han varje match och visade sin stabilitet. Han spelar enkelt och krånglar inte till det. Det enkla spelet är svårt, men han har vuxit hela tiden sedan han kom till oss. Vi tror att det finns potential att växa ytterligare.

Den sportsliga ledningen vill ge Asmir större ansvar under 2016. Och han är beredd att ta det.

– Det är det jag vill ha. Jag är redo att vara en ledare. När Oliver (Ekroth, som har flyttat till norska Brattvåg IL) var här fick han ta det större ansvaret. Nu vill jag vara ledaren där bak och skapa en stabil backlinje.

Ado Sadzak:

– Asmir anpassar sig bra efter sina kollegor. Nu måste han ta steg där han själv styr och ställer och tar större ansvar. Det är förhoppningsvis lättare år två. I år smög han sig in i laget.

Asmir Suljicic fick priset som årets swishspelare från VSK Swish på VSK-festen den 5 december. En ärofylld utmärkelse.

– Det är jag glad över. Jag var inte beredd på att få det.

Hur summerar du din säsong?

– Jag fick jobba lite i ro, hade ingen press på mig och smög mig på sakta men säkert. Det var skönt. Men jag tycker att jag presterar bäst under press. Jag hoppas att jag får ta en större ledarroll nu, fast jag är så pass ung.

Han trivs i laget och i klubben – och ser en ljus framtid för VSK Fotboll.

– Särskilt med alla fans. Det är en jättebra klubb. Vi är som en jättestor familj. Klart att jag drömmer om att gå upp med VSK, säger Asmir Suljicic.