Visa fler äldre nyheter >

Två av sommarens VSK Swish-värvningar blir årets julklappar.
I dag skrev Filip Tronêt och Karwan Safari på för Grönvitt.
– Otroligt kul att de stannar i Västerås och tror på vår vision, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll gjorde klart med två viktiga spelare dagen före julafton. Filip Tronêt och Karwan Safari blir kvar i klubben och tar sikte på 2016 i den grönvita tröjan. Två riktigt stora julklappar för alla VSK-are.

– Otroligt kul att de stannar i Västerås. Båda två står emot locktoner från andra klubbar. De tror på vår vision och att VSK ska klättra i seriesystemet, säger Peter Lundqvist, en av två sportsligt ansvariga i VSK Fotboll.

”Lunkan” lyfter gärna det faktum att alla spelare i truppen kommer från Västmanland.

– Det känns också roligt, att vi kan bygga på talanger från länet. Vi vill utveckla det och bygga vidare på VSK-märket.

Filip Tronêt återvände på lån från IF Brommapojkarna i somras. Han var en av nyckelpjäserna när Grönvitt säkrade kontraktet inför nästan 4 000 fanatiska supportrar i kontraktsfinalen mot Södertälje den 1 november (4–2).

– VSK har varit mitt förstahandsval hela tiden sedan sista matchen. Sedan dök Norge upp (provspel i Raufoss) och jag ville ge det en chans. Nu är det skönt att det är klart med VSK. Det känns jättebra, säger yttermittfältaren.

Vad får dig att stanna?

– Jag trivs jättebra i staden och i klubben. Allt runt VSK är verkligen positivt just nu. Det kan vara bra för mig att få lugn och ro här hemma i en säsong och verkligen visa vad jag kan. Nu stannar de flesta andra kvar också, så vi får verkligen ett slagkraftigt lag. Det finns alla förutsättningar att göra en kanonsäsong.

Peter Lundqvist är förstås glad över att Filip Tronêt satsar vidare i Grönvitt.

– Han är en västeråsare med ett stort VSK-hjärta. En oerhört sympatisk person. Filip är en genombrottsspelare som är oerhört snabb och löpvillig. Han visade det inte minst när han gjorde sina bästa matcher i slutet av säsongen.

Filip, vad vill du hälsa supportrarna som var med och tog hem dig i somras?

– Om de bara fortsätter att visa samma hjärta som under hösten så kommer vi tillsammans att bygga någonting positivt runt klubben, säger Filip Tronêt.

Karwan Safari kom från Skiljebo i somras för att lyfta Grönvitts offensiv. Och som han gjorde det. Anfallaren blev säsongens bästa målskytt och rev stora sår i motståndarnas försvar.

– Just nu har jag inget konkret från allsvenskan, och i alla andra serier är det VSK som gäller. Det finns ingen annan klubb jag vill spela med. Jag vill gå upp med VSK, med allt stöd som finns och alla förutsättningar vi får just nu. En annan anledning är Johan Svensson (VSK-legendar och tidigare tränare för Karwan i Skiljebo). Han gjorde så att jag kom hit och är en god vän till mig, säger den målfarlige Hallstasonen.

Peter Lundqvist är nöjd med vad Karwan Safari har presterat hittills och ser fram emot ett minst lika bra 2016 för anfallaren.

– Det känns fantastiskt roligt att vi kan behålla Karwan. Han har på en kort stund visat att han är en riktigt duktig spelare på division 1-nivå. Som anfallare är han oerhört hal – han är inte lätt att spela mot som back. Han har ett dolt skott och kan smälla dit bollen från alla håll och kanter. Det märks att han är van att göra mål. Sedan är han en smart spelare som dessutom visar karaktär. Han jobbar och sliter för att skapa chanser.

Karwan, vad vill du hälsa supportrarna som var med och tog hem dig i somras?

– Hoppas vi ses nästa säsong. Jag och laget kommer att göra det bättre än under hösten. Vi ser fram emot att få träffa på matcherna, säger Karwan Safari.