Visa fler äldre nyheter >

Uppdaterad 22.02. Välkommen hem till VSK-familjen, Jonas Hellgren.
Mittfältaren, som också kan spela anfallare, spelar åter för klubben i sitt hjärta.
– Västerås är mitt hem och VSK är mitt lag, säger Jonas till vskfotboll.nu.

Jonas Hellgren är tillbaka i den grönvita tröjan efter fyra år i andra klubbar: två Östers IF, ett i Assyriska FF och ett i Utsiktens BK.

Nu njuter Västeråssonen av att vara hemma igen.

– Västerås är mitt hem och VSK är mitt lag. Målet är att vara med och etablera VSK i eliten igen, och drömmen är att spela i allsvenskan med Grönvitt. Det här känns jätteroligt. Jag är jätteglad, säger Jonas.

Ado Sadzak, en av två sportsligt ansvariga i VSK Fotboll, är nöjd med värvningen.

– Vi får hem en rutinerad spelare. Med den erfarenheten han har tillför han jättemycket till vårt lag.

– Jonas är en otroligt sympatisk spelare och grönvit till tusen. Som person är han underbar. Det var inget snack om att han ville komma till oss, och vi vill ha spelare som vill vara hos oss.

Faktum är att en övergång var aktuell redan för ett år sedan. Men då hade Jonas redan kommit överens med Utsikten.

– Så nu när VSK hörde av sig igen kände jag att det är dags att flytta hem, säger Jonas.

I Utsikten har han spelat som sittande mittfältare. Under förra sejouren i VSK inledde han som anfallare, då han gjorde åtta mål på 13 matcher i division 1 norra. I superettan spelade han på de flesta offensiva positioner.

– Jag har fått vara lite mer speluppläggare i Utsikten. Men att spela i anfallet med Karwan (Safari) hade inte varit så tråkigt, om jag säger så. Jag kan spela centralt som sittande mittfältare, eller mer offensivt – jag är lika bekväm på båda platserna.

Ado Sadzak tror att Jonas Hellgren kommer att bidra med trygghet i spelet.

– Han har en jämnhet som kommer att bli viktig för vårt lag. Jag tycker att han är en väldigt lugn och sansad spelare, som har blick för spelet och en god teknik. När han var i VSK senast visade han också ett målsinne som han inte har visat någon annanstans än hos oss. Vi hoppas förstås att han gör det igen.

Kommer VSK-familjen att känna igen dig, Jonas?

– Ja, det hoppas jag. Men jag har blivit lite äldre och några kilon tyngre, haha. Nu har jag runt 100 superettamatcher och är en bättre spelare än när jag lämnade. Lite smartare, med lite mer rutin från många situationer.
Målet är solklart när Jonas gör comeback i VSK: Han vill tillbaka till eliten med sitt Grönvitt.

– Klart att VSK-hjärtat är stort. Vi är alla västeråsares lag. VSK ska inte vara nere och kämpa i botten. Supportrarna har visat vilket otroligt engagemang det finns kring laget. När jag fick se bilderna från matchen mot Södertälje … då fick jag tillbaka gamla minnen från derbyna mot Syrianska. Det här ska bli väldigt roligt, säger Jonas Hellgren.