Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har gjort första värvningen till 2016.
Dennis Persson är klar för Grönvitt – och därmed tillbaka i sin favoritklubb.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger vänsterbacken till vskfotboll.nu.

Intresset har varit ömsesidigt en längre tid. På söndagen skrev Dennis Persson på för VSK Fotboll. Vänsterbacken kommer senast från Syrianska IF i division 2, men har som bekant spelat för Grönvitt förut.

– Det känns så jäkla skönt att vara tillbaka. Hela min familj är ju VSK-are, speciellt farsan. Bara att se glädjen i hans ögon när jag skulle skriva på gör mycket. Och jag själv har ju vuxit upp som VSK-are. Vissa hejar på lag i allsvenskan och utomlands, men jag är VSK-are och vill spela här. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger första nyförvärvet inför 2016.

Sportsligt ansvarige Ado Sadzak och huvudtränaren Leif Berg hyllar nyförvärvet.

– Dennis är önskad även av spelartruppen, han är ur-VSK-are och var en av de bästa i division 2, säger Ado Sadzak.

– Han har haft en önskan att komma hem igen och vill verkligen leverera här. Dennis är en otroligt duktig fotbollsspelare, en tvåvägsspelare med bra fötter och en vinnarmentalitet som vi ska ta vara på. Vi får in en bra person i gruppen, säger Leif Berg.

Under åren i Syrianska har Dennis utvecklats till en tongivande seniorspelare.

– Jag har fått spela på en högre nivå, varit en av de bättre spelarna och en av ledarna. Det har gjort mig mer stabil. Jag gör sällan dåliga matcher och är ganska jämn i min prestation. Speciellt det sista året har jag blivit en tvåvägsspelare.

Dennis var förstås på plats när Grönvitt säkrade kontraktet inför 3 868 åskådare förra söndagen. Han har hela året imponerats av stödet från supportrarna.

– Det finns ingen annan klubb där supportrarna går in och hjälper till på det här sättet. Det de har gjort går knappt att beskriva i ord. Helt fantastiskt är det. Jag hoppas att det fortsätter – och jag märkte på segerfesten i söndags att det finns ett stort intresse och ett nytänk. Det kommer bli helt otroligt.

Vad vill du hälsa VSK-familjen inför nästa säsong?

– Jag vill kunna ge tillbaka med minst ett stabilt år. Vi ska inte behöva fira att vi klarar oss kvar. Det skulle vara en dröm att gå upp i superettan, men det kommer. Det behöver ingen oroa sig över. Jag tror att vi kommer vara där uppe och nafsa på toppen redan nästa säsong, säger Dennis Persson.