Visa fler äldre nyheter >

Det är dags. VSK Fotboll mot Södertälje FK i kampen om nytt kontrakt.
Grönvitt räknar med storpublik och en suverän inramning på Swedbank Park.
– Vi påverkas garanterat positivt av det, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

25 av 26 omgångar är spelade. VSK Fotboll, Södertälje FK och Huddinge IF har alla 26 poäng. Framför finns Vasalunds IF och Carlstad United på 29.

På söndagen avgörs allt när Grönvitt kan säkra nytt kontrakt i norrettan. Då krävs tre poäng hemma mot Södertälje (avspark klockan 15 på Swedbank Park).

– Jag vill att matchdagen ska vara här redan nu, säger huvudtränaren Leif Berg dagen före match.

– Just nu är det ett lagom skönt pirr i magen. Vi ser möjligheterna och glädjen. Det skulle ju kunna vara ångest, men den är helt borta. Vi fokuserar på vad vi ska göra.

Grönvitt kan bocka av ännu en stark träningsvecka efter 5–2-segern borta mot Umeå FC i söndags.

– Det börjar bli uttjatat att säga det, men den har varit riktigt bra. Vi känner en glädje och är lite halvtjuriga. Det är en fantastisk stämning. Jag är helt övertygad om att det är anledningen till att vi är där vi är nu, förutom den hjälp vi får från supportrarna. Vi är fått ihop en väldigt tajt grupp som gör det här tillsammans. Det ska vi ta vara på.

På söndagen väntar alltså Södertälje. Nykomlingen ligger just ovanför strecket inför sista omgången, på bättre målskillnad än Grönvitt.

– De har haft en tyngre höst än vår. Södertälje är individuellt skickliga, bra på omställningar och har tunga forwards. Men de har försökt att få ihop den defensiva biten i höst, de har haft problem där. Vi har tittat på deras fem senaste matcher och har ganska bra koll på dem.

Vad förväntar du dig för matchbild?

– Jag tror att vi får föra spelet lite mer, ha bollen i backlinjen och starta anfallen. De ligger nog lite lägre och försöker gå på omställningar. Men vi är förberedda oavsett vad de gör. Vi har ett väldigt brett register i anfallsspelet och har blivit betydligt stabilare i försvarsspelet.

Många räknar med storpublik på söndag, så även Leif Berg.

– Det känns som att det blir några tusen på läktarna. Allt från 2 000 och uppåt är bra. Kan vi spräcka 3 000-vallen är det fantastiskt bra. Spelarna påverkas garanterat positivt av det och även vi ledare runt omkring.

Stämningen lär bli något utöver det vanliga i division 1-sammanhang. Många supportrar kommer dessutom att samlas i klacken på ståplats.

– När de är 20, 30, 40, 50 personer låter de väldigt, väldigt mycket. Jag vågar inte gissa hur de kommer att låta nu när de sätter i gång, 200, 300, 400, 500 personer. Supportrarna kommer verkligen bära fram oss och hjälpa till så gott de kan. Vi ska se till att vi förvaltar det på planen, säger Leif Berg.

SE MATCHEN I VSK|TV
Vi sänder matchen i VSK|TV för 59 kronor

LYSSNA PÅ MATCHEN I WEBBRADION
P4 Västmanland sänder matchen i mobilappen Radiosporten Play och på www.sverigesradio.se/radiosporten.

FÖLJ MATCHEN MINUT FÖR MINUT
VLT-sporten rapporterar matchen på sin webbplats.
Huddinge IF rapporterar händelser via Livescore på svenskfotboll.se.

FÖLJ MATCHEN MÅL FÖR MÅL*
Vi rapporterar mål för mål på vår Facebooksida.
Vi rapporterar mål för mål i vårt Twitterflöde.

*Du behöver inte ha ett konto på Facebook eller Twitter för att läsa vad vi skriver där om du öppnar sidorna i en vanlig webbläsare.