Visa fler äldre nyheter >

VSK Bandys klubbchef Michael Campese blir tillförordnad klubbchef i VSK Fotboll.
Uppdraget: att bygga en gemensam plattform för klubbarna.
– VSK året runt kommer att gynna många, säger ”Campo” till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll och VSK Bandy ger samarbetet ännu en dimension. Klubbarnas båda styrelser har beslutat att bandyns klubbchef Michael Campese även blir tillförordnad klubbchef för VSK Fotboll, först och främst till och med den 30 april 2016.

– För mig har det hela tiden varit ett naturligt steg att gå vidare i samarbetet. Sporterna påminner om varandra och klubbmärket är detsamma. Det är de två sporter som ligger mig absolut närmast hjärtat, säger ”Campo”.

Michael Campeses uppdrag blir att bygga en gemensam plattform för klubbarna. Tanken är också att börja bygga organisationer som kan samarbeta på längre sikt.

VSK Fotbolls ordförande Bengt-Åke Nilsson är glad över det positiva samarbetet med VSK Bandy och även VSK Ungdom.

– Och i vårt arbete med att bygga en stark organisation blir Michael Campese en värdefull spelare. Med ”Micke” som tillförordnad klubbchef är jag övertygad om att vi kommer att lyckas.

VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus tycker att samarbetet är värdefullt för båda klubbarna.

– Samarbetet med VSK Fotboll har hittills fungerat bra. Att låna ut ”Micke” som tillförordnad klubbchef känns naturligt för oss. Han behöver kunna verka och ha mandat för båda klubbarna i vissa frågor för att driva samarbetet framåt. Vi hoppas på det sättet bli ett ännu starkare varumärke.

VSK Bandy har byggt upp sin verksamhet på tre ben: sporten, samhällsansvaret och affärsnyttan. Stora koncept och projekt som Schysst Framtid och Västerås Affärsnätverk bidrar till framgångar även för sporten.

De ska nu förädlas gemensamt #förvästeråsbästa på och utanför planen.

– Västeråsarna och näringslivet ska kunna dra nytta av vårt gemensamma synsätt, våra projekt och koncept och bra idrott. Det är en självklarhet i det här samarbetet. VSK årent runt kommer att gynna många, säger Michael Campese.