Visa fler äldre nyheter >

Uppdaterad 21.35. En trög start bäddade för ett baklängesmål.
Det blev också avgörande när Huddinge vann med 1–0.
– Vi är inte tillräckligt precisa, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

Chanserna fanns där, även om spelet inte värmde. Det var en svängig och slängig match på ett råkallt Källbrinks IP i Huddinge.

– Sett över 90 minuter är prestationen inte dålig, men heller inte bra, säger VSK Fotbolls huvudtränare Peter Markstedt.

Matchinledningen var undermålig. Då slarvade Grönvitt. Huddinge tog vara på möjligheten och gjorde 1–0 i den 18:e minuten. Daniel Ålund avslutade vackert i bortre hörnet.

– Vi kommer inte upp i nivå i första halvlek, även om den är relativt jämn. Båda lagen är lite i obalans och det blir chanser åt båda håll. Mycket omställningar och inte speciellt behagligt att titta på. Det hände för mycket.

Grönvitt kunde ha kvitterat, men Huddinge kunde också ha utökat ledningen. Filip Tronêt missade friläge – och Daniel Svensson svarade för en strålande räddning när Huddinge gick till attack.

I andra halvlek tog VSK Fotboll över allt mer. Spelet etablerades på Huddinges planhalva.

– Vi är helt klart det bättre laget och skapar en hel del chanser. Men tyvärr är vi väldigt oprecisa i sista tredjedelen. Det har vi varit ganska många matcher.

Simon Johansson var farlig på sin högerkant och hade ett riktigt farligt skott. Ett mål dömdes bort på grund av hands. Kevin Garcia sköt över efter en frispark. Karwan Safari missade ett öppet läge. Och mittbacken Oliver Ekroth fick två lägen, varav ett superläge, när han flyttades upp som anfallare.

– Det som saknades var ju att göra mål. Vi har utan tvivel väldigt många chanser, men är inte tillräckligt bra i de lägena helt enkelt. Vi är inte tillräckligt precisa.

Efter matchen var besvikelsen givetvis mycket stor.

– Den ligger inte bara i resultatet, utan också i att vi fått chans efter chans de sista två matcherna. Resultaten har gått med oss hyfsat i de andra matcherna och vi har haft jättemöjligheter att ta oss över strecket. Det är den besvikelsen som är så enorm. Med det sagt är det tre matcher kvar och vi visar återigen att vi är det bättre laget. Våra prestationer finns som underlag inför kommande matcher.

Nästa match spelas på söndag klockan 16 hemma mot Akropolis IF. Därefter väntar bortamatch mot Umeå FC söndagen efter, innan serien avslutas söndagen den 1 november hemma mot Södertälje FK.

– Vi har absolut möjlighet att ta tre poäng i alla matcher som är kvar. Hoppet lever i allra högsta grad, säger Peter Markstedt.

Huddinge IF–VSK Fotboll 1–0 (1–0).
Målen: 1–0 (18) Daniel Ålund.
Hörnor: 3–3 (1–1).
Varningar, IFK Luleå: –. VSK Fotboll: Eduard Zuta.
Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå.
Publik: 579 (på Källbrinks IP, Huddinge).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Jakob Andersson, Asmir Suljicic, Oliver Ekroth, Kevin Garcia.
Mittfält: Simon Johansson, Boris Ljevar, Eduard Zuta, Koyar Salimi (64).
Anfall: Karwan Safari, Filip Tronêt.
Ersättare: Marcus Hägg (73), Peyman Alkoyun, Marcus Degerlund, Sebastian Forsberg, Karwan Zarifnejad, William Ankréus (målvakt).