Visa fler äldre nyheter >

Segern mot Vasalund grundlades av stabilitet.
Mot Piteå vill Grönvitt bli spetsigare offensivt.
– Vi mal ner motståndarna, men behöver bli bättre i sista tredjedelen, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

Senast mot Vasalund blev det äntligen seger (1–0) efter tre matcher utan trepoängare.

– Det känns bra att vi fick utdelning på vår prestation. Vi har presterat bra under en väldigt, väldigt lång tid. Det är inte alltid som vi får poäng, men gör vi det över tid så får vi poäng förr eller senare, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

På söndagen är det hemmamatch igen. Då kommer nykomlingen Piteå IF till Swedbank Park. Piteå ligger åtta på 25 poäng, sju poäng före Grönvitts 18.

– Vi har en bra bild av Piteå. De fajtas fortfarande för kontraktet och hade lite tur senast, om vi ska lyssna på alla rapporter från matchen (2–1 hemma mot Motala AIF). De avgjorde på två frisparkar och är starka på fasta situationer.

Segern mot Vasalund var stabil. Den grundlades i ett starkt försvarsspel över hela planen.

– Det startar med ett hårt jobb längst fram av Karwan Safari och Mikael Gustafsson. Sedan rinner det ner hela vägen bakåt. Men det blev lite farligt när vi var i obalans och Vasalund ställde om på oss. Där gäller det att vi är vakna mot Piteå.

Offensivt handlar det fortsatt om att bli ännu spetsigare i och runt straffområdet.

– Vi jobbar mycket med spelet i sista tredjedelen. I höst har vi haft mycket boll, kommit runt på kanterna och pumpat in många inlägg i boxen. På det sättet mal vi ner motståndarna och vänder energin till vår fördel. Men vi behöver bli bättre i sista tredjedelen, skapa fler klara chanser och göra fler mål. Det nöter vi på.

Om insatsen senast var stabil överlag var starten svajigare. Peter Markstedt vill se en starkare inledning mot Piteå.

– Det gäller att vi presterar från minut ett nu. Vi måste vara med från början, säger "Markan".

FÖLJ MATCHEN MINUT FÖR MINUT
VLT-sporten rapporterar matchen på sin webbplats.

FÖLJ MATCHEN MÅL FÖR MÅL*
Vi rapporterar mål för mål på vår Facebooksida.
Vi rapporterar mål för mål i vårt Twitterflöde.

*Du behöver inte ha ett konto på Facebook eller Twitter för att läsa vad vi skriver där om du öppnar sidorna i en vanlig webbläsare.