Visa fler äldre nyheter >

Efter 1–0 mot Vasalund är Grönvitt med på banan igen.
Mikael Gustafsson avgjorde med en riktig volleykanon.
– Ett häftigt mål. Vi är glada att vår prestation ger utdelning, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

För två år sedan vann VSK Fotboll en viktig bortamatch mot Vasalund med 1–0 efter att Joakim Häll spelat rollen som stor matchvinnare.

I dag upprepade Grönvitt bedriften – den här gången med Mikael Gustafsson (bilden) i huvudrollen. "Micke" fick avgöra på sin födelsedag.

Anfallaren överträffade drömmålet hemma mot Motala med en volleykanon från 25 meter. 1–0-bollen dök in i mål och ställde samtliga på Skytteholms IP.

– Extra skönt att det avgörs med att ”Micke” får dräpa till bollen på det sättet. Ett jäkligt häftigt mål, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

Hur uppfattade du situationen?

– Vasalund nickar bort bollen och ”Micke” kommer perfekt i andravågen. Skottet går i en båge över ”keepern” från 25 meter. En lagom hård träff som sitter otagbart. Han har fått göra två riktiga världsklassmål nu, ”Micke”.

Den första halvleken hade två ansikten. Vasalund hotade med vassa omställningar de första 15 minuterna – sedan tog VSK Fotboll över spelet.

– Vi bjuder in Vasalund i början. De är väldigt ostrukturerade, men vi lyckas inte utnyttja det. Sista 30 minuterna tar vi över taktpinnen och äter oss in i matchen. Vi skapar en hel del farligheter som kunde ha resulterat i en ledning.

Den andra halvleken fortsatte ungefär på samma sätt, men de riktigt farliga målchanserna lyste med sin frånvaro.

– Det var som mot Brage: ett lag på banan under en lång period. Vi pumpar på som en maskin, utan att för den skull skapa några jättechanser. Men vi kommer närmare och närmare, står högre och högre upp och blir bättre och bättre. Då kommer så småningom det förlösande målet.

Och det gjorde det ju verkligen. Efter 1–0-målet behövde Vasalund jaga kvittering, men ett starkt VSK Fotboll satte effektivt stopp för hemmalaget.

– Vi var noga med att vi inte fick parkera bussen. Så vi fortsatte med 4-4-2 och jag tycker inte att de skapade någonting. Det var mest tiden som var jobbig. Filip (Tronêt) har dessutom ett friläge som målvakten gör en fotparad på. Vi kunde kontrollerat ta hem matchen.

När det stod 0–0 planerade ledarstaben för en offensiv förändring.

– Det fanns inget annat än tre poäng i dag. Vi skulle precis göra ett byte och börja spela 4-3-3 när målet kom. Då fick ”Robban” (Robert Medvegy) komma in som vänsterytter i stället. Han gjorde det riktigt bra. Jättekul att se.

Vad betyder en seger som den här, där vi verkligen står upp starkt och sliter oss till poängen?

– Återigen visar vi moral. Vi viker inte ner oss. Om vi är villiga att löpa varenda meter därute kommer lägena. Det gjorde de även i dag, även om målet uppstod ur en tillfällighet. Vi nöter på och förtjänar segern i slutänden. Sett över 90 minuter är vi det bättre laget. Och det är inte tur, för det finns en jäkla skicklighet i det här laget.

Segern innebär att Grönvitt knappade in viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt.

– I dag är vi fantastiskt glada att prestationen ger utdelning. Vi har presterat bra under en längre tid och bara haft en plump i protokollet (Dalkurd borta). Den här segern var välförtjänt, säger Peter Markstedt.

Nästa match spelas hemma på Swedbank Park på söndag klockan 15.00 mot Piteå IF.

Vasalunds IF–VSK Fotboll 0–1 (0–0).
Målet: 0–1 (75) Mikael Gustafsson.
Hörnor: 6–6 (6–4).
Varningar, Vasalunds IF: Rodrigo Gomez, Lamine Nekrouf, Joel Qviberg, Ali Sheaib. VSK Fotboll: –.
Domare: Fredrik Klitte, Helsingborg.
Publik: 423 (på Skytteholms IP, Solna).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Simon Johansson, Asmir Suljicic, Oliver Ekroth, Kevin Garcia.
Mittfält: Filip Tronêt, Boris Ljevar, Eduard Zuta, Koyar Salimi (83).
Anfall: Karwan Safari (90+2), Mikael Gustafsson (80).
Ersättare: Marcus Hägg (80), Robert Medvegy (83), Jakob Andersson (90+2), Peyman Alkoyun, Marcus Degerlund, William Ankréus (målvakt).