Visa fler äldre nyheter >

På måndagen väntar en hyperviktig match mot IK Brage. VSK Fotboll ska göra allt för att ta tre poäng. – Kommer vi upp i nivå måste Brage vara riktigt vassa om de ska ta poäng av oss, säger Peter Markstedt till vskfotboll.nu

VSK Fotboll åker till Domnarvsvallen på måndagen och möter faktiskt seriens sämsta hemmalag, något Peter Markstedt (bilden) är väl medveten om.

– Det är klart att de själva vet om att de har haft problem hemma, sådant sätter sig i huvudet.

Efter en fantastiskt bra andra halvlek mot Motala AIF vände VSK Fotboll 0–2- underläge i paus till en rättvis 3–2-ledning. Det höll tyvärr inte matchen ut, då Motala kvitterade till 3–3.

Den prestationen är något laget har pratat mycket om under veckan.

– Vi gör en mycket bra andra halvlek, och det är något vi ska ta med oss till matchen mot Brage. Vi vet att vi är mycket bra när vi väl presterar, och våra motståndare måste vara mycket bra för att slå oss.

Till Borlänge åker VSK med en näst intill komplett trupp, där enbart Damir Foric är långtidsskadad. Det märks också tydligt på träningarna att truppen är både bredare och har mer kvalitet.

– Det är inte bara de nya spelarna som bidrar med kvalitet, utan det märks att alla spelarna som är kvar från i våras har höjt sig ett snäpp.

Som alla vet är det ett mycket tufft läge för Grönvitt, men i helgen har resultaten gått VSK Fotbolls väg. I praktiken alla bottenkollegor förlorade och vid seger i morgon har VSK endast tre poäng upp till säker mark.

– Självklart har vi koll på de andra matcherna, men vi fokuserar på vår egen prestation. Om vi gör vårt så kommer det att räcka, säger Peter Markstedt.

Matchen börjar klockan 19.00 på Domnarvsvallen i Borlänge.

För dig som inte kan se matchen på plats så websänder IK Brage matchen till en kostnad av 59 kronor.

Här är länken till direktsändningen.