Visa fler äldre nyheter >

En placering skiljer lagen åt i bottenstriden.
På söndagen spelar VSK Fotboll hemma mot Motala.
– Alla vet vad det handlar om. Vi är bra förberedda, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Äntligen dags för hemmamatch igen. Efter två raka bortamatcher hoppas VSK Fotboll att publiken hittar till Swedbank Park på söndagen hemma mot Motala AIF (avspark klockan 17.00).

– Klart vi märker av om det är mer publik. Våra supportrar sjunger ju dessutom inte bara i medgång, utan i stort sett hela matcherna. För oss är det ingen klyscha: supportrarna är verkligen vår tolfte spelare, säger huvudtränaren Leif Berg.

Lördagens matchförberedande träning gav positiva besked.

– Träningen var bra i dag igen. Vi märker ju av att alla vet vad det handlar om. Både spelare och ledare är bra förberedda inför den här matchen.

Motala ligger tolva i tabellen med 17 poäng. VSK Fotboll ligger på trettonde plats med 14 poäng. Matchens betydelse är tydlig.

– Men jag tror inte att det blir en avvaktande matchbild. Vi får nog se två lag som vill ta tag i taktpinnen. Motala är bra offensivt.

I den grönvita startelvan är Oliver Ekroth tillbaka efter avstängning.

– Det betyder en hel del. Nu har han dessutom fått vila en match, så han är säkert ännu mer sugen än vanligt. Hans energi och trygghet betyder mycket för laget.

Vad blir särskilt viktigt i den här matchen?

– Att värdera när vi ska sätta den snabba bollen och när vi ska äga den. Vi måste vara betydligt mer noggranna i vårt passningsspel. Vi har tydliga riktlinjer för vad varje individ ska göra – och om vi håller oss till det så kommer vi få en ganska trevlig söndagsafton, säger Leif Berg.

VI SÄNDER MATCHEN PÅ WEBBEN
Här ser du vår sändning av cupmatchen mot Motala AIF.

P4 VÄSTMANLAND SÄNDER MATCHEN I RADIOSPORTENS WEBBRADIO
Här lyssnar du på matchen i webbradion från klockan 18.45. Du kan också lyssna på den i mobilappen Sveriges Radio Play.

FÖLJ MATCHEN MINUT FÖR MINUT
VLT-sporten rapporterar matchen på sin webbplats.

FÖLJ MATCHEN MÅL FÖR MÅL*
Vi rapporterar mål för mål på vår Facebooksida.
Vi rapporterar mål för mål i vårt Twitterflöde.

*Du behöver inte ha ett konto på Facebook eller Twitter för att läsa vad vi skriver där om du öppnar sidorna i en vanlig webbläsare.