Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll fick inte spelet att stämma borta mot serieledande Dalkurd.
Det fick däremot hemmalaget – och då blev det en klar 0–4-förlust för Grönvitt.
– När Dalkurd är så bra är de svåra att rubba, men vi kom inte upp i nivå, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Grönvitt kom till spel med en positiv trend i bagaget mot serieledande Dalkurd FF. Det hjälpte föga, när dalalaget presterade en av säsongens bästa matcher.

– Dalkurd visade sin kvalitet. De är riktigt bra i sina bästa stunder. I dag var en sådan dag. Då är de väldigt bra och svåra att rubba, särskilt när vi inte kom upp i nivå, säger huvudtränaren Leif Berg (bilden).

1–0 kom redan efter nio minuter på ett långskott av Simon Stenberg efter grönvitt bolltapp. Kraftfulla kantlöparen Alexander Ekblad var nära nytt mål bara ett par minuter senare, men då agerade Simon Johansson räddande ängel.

En kvittering var faktiskt inte alls långt borta när Andreas Ljunggren-Eriksson tunnlade en hemmaspelare och så när frispelade Karwan Safari.

Dalkurd var dock det bättre laget halvleken igenom med sin höga press och skickliga bollkontroll, men likväl stack Filip Tronêt upp med ett välplacerat skott som Frank Pettersson räddade till hörna. Serieledarna svarade med ett lobbskott av Diego Montiel när Daniel Svenssons nickrensning hamnade rakt i gapet på den tidigare VSK-spelaren.

I slutet rann Andreas Ljunggren-Eriksson nästan igenom i ett friläge på Karwan Safaris passning, men hemmalagets halvtidsledning var helt i sin ordning.

– De fick målet lite för tidigt. Vi var ofta tvåa på bollen, men skapade ändå några halvchanser som gav oss energi och hopp inför andra halvlek.

Grönvitt ville förstås hejda Dalkurds offensiva spel, men resultatet blev i stället det motsatta. Serieledarna spelade drömfotboll den första kvarten och gjorde tre snabba mål. Ett på en hörnvariant och två via snabbt och precist anfallsspel.

Peshraw Azizi, Mattias Mete och Jesper Nyholm gjorde målen.

– Tio, tolv olycksminuter. Vi tappade allt och blev alldeles för passiva. Andra målet kommer efter en överlång hörna och får inte ske någonstans. När vi började planera för byten och omstrukturering gjorde de 3–0 och 4–0.

Där var matchen förlorad för Grönvitt, som höll tätt den sista halvtimmen och hade mer boll på offensiv planhalva. Matchen slutade alltså med en klar förlust, 0–4.

– Vi får ta med oss att vi försökte på slutet. Det rann inte i väg och vi stack upp mer offensivt.

I nästa match väntar Motala AIF hemma på Swedbank Park. Den spelas på söndag, den 6 september, klockan 17.00.

– Vi ska fortsätta tro på det och gasa på. Nu får vi in lite nya spelare till den matchen också. Alla vet vad som står på spel och det är så varje match för oss, oavsett om vi möter Dalkurd eller Motala. Det är ännu en viktig match som vi ska njuta av, säger Leif Berg.

Dalkurd FF–VSK Fotboll 4–0 (1–0).
Målen: 1–0 (9) Simon Stenberg, 2–0 (52) Peshraw Azizi, 3–0 (57) Mattias Mete, 4–0 (62) Jesper Nyholm.
Hörnor: 3–5 (1–2).
Varningar, Dalkurd FF: Ahmed Awad, Alin Vigariu. VSK Fotboll: Filip Tronêt, Eduard Zuta.
Domare: Viktor Wolf, Jönköping.
Publik: 280 (på Domnarvsvallen, Borlänge).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Simon Johansson, Asmir Suljicic (73), Kevin Garcia, Robert Medvegy, Filip Tronêt.
Mittfält: Eduard Zuta, Andreas Ljunggren-Eriksson, Mikael Gustafsson (80).
Anfall: Karwan Safari, Koyar Salimi (63).
Ersättare: Marcus Hägg (63), Jakob Andersson (73), Karwan Zarifnejad (80), Peyman Alkoyun, Sebastian Forsberg, Fredrik Lundqvist, William Ankréus (målvakt).