Visa fler äldre nyheter >

Serieledande Dalkurd mot formstarka VSK Fotboll.
Det borgar för en intressant match på Domnarvsvallen.
– Vi åker dit för att ta tre poäng, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

Förutsättningarna inför måndagens bortamatch mot Dalkurd är spännande.

Hemmalaget leder serien och är obesegrade efter 16 omgångar, tio segrar och sex oavgjorda. VSK Fotboll är å sin sida på nedflyttningsplats, men på uppgång. Två raka segrar inger respekt.

Många tror på en välspelad match på Domnarvsvallen.

– Det krävs 100 procent fokus och att alla gör sin roll fullt ut. Vi kan inte fuska någonstans. Gör vi det fullt ut kan vi störa vilket lag som helst, inklusive Dalkurd. Vi åker dit med gott självförtroende och för att ta tre poäng, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

För en vecka sedan kom Grönvitts andra raka seger. Vändningen borta mot Nyköpings BIS (1–2 blev 3–2) vittnar om styrka.

– En jäkla moral. Nu vet vi att vi skapar chanser och alltid har stora möjligheter att komma tillbaka. Att veta det betyder enormt mycket.

I matcherna mot Carlstad United, AFC United (Svenska Cupen) och Nyköping har Grönvitt startat oerhört bra. Nu är målet förstås att hålla samma höga nivå matchen igenom.

– Vi har startat i ett djävulskt tempo i de matcherna. Nu ska vi ta med oss det och försöka bibehålla samma kvalitet i 90 minuter.

Dalkurd leder alltså serien, precis som väntat. Borlängelaget har ännu inte förlorat, men heller inte nått upp i full kapacitet på sistone. Senast blev det 0–0 borta mot BK Forward, dessförinnan 1–0 i slutskedet hemma mot Södertälje FK.

– De är obesegrade, men det är inget som skrämmer oss. Vi har mött dem tre gånger i år (två gånger på försäsongen) och vet exakt vad de går för. Två av matcherna har vi förlorat med uddamålet och en match har vi ”kryssat”. Vi vet vilka kvaliteter de har, men också hur vi ska hota dem.

I matchen mot Nyköping tvingades både Boris Ljevar och Filip Tronêt avbryta matchen tidigt. Boris är inte med mot Dalkurd, men det är däremot Tronêt.

– Han är med i truppen och är man med där är man startklar. Vi tycker att han gjorde en bra premiär mot Nyköping. Det är inte lätt att komma tillbaka och dominera, men Filip kom in med en enorm energi och hade stor del i att vi gjorde en bra första halvlek mot Nyköping. Hans presspel med ”Ante” (Andreas Ljunggren-Eriksson) och Karwan (Safari) var jättebra.

Mikael Gustafsson, som ersatte Boris, ligger bra till för en startplats mot Dalkurd.

– Han var den som imponerade mest i förra matchen. Det är inte lätt att komma in ouppvärmd, men han var briljant och kanske den som var genomgående bäst. ”Micke” gjorde inte ett misstag.

När Tronêt klev av kom Koyar Salimi in – och gjorde mål för andra matchen i rad.

– Han har gjort det bra. Koyar blev självklart besviken att han inte fick starta, men han tog det på rätt sätt. Han har gjort jäkligt bra inhopp mot Carlstad och Nyköping och spelade bra från start mot AFC i cupen. Förhoppningsvis gör konkurrensen att vi får ännu bättre spelare.

DALKURD SÄNDER MATCHEN I WEBB-TV
Här ser du matchen i webb-tv från klockan 18.40

P4 DALARNA SÄNDER MATCHEN I RADIOSPORTENS WEBBRADIO
Här lyssnar du på matchen i webbradion från klockan 18.45

VLT RAPPPORTERAR MINUT FÖR MINUT
Här läser du VLT:s direktrapportering från klockan 18.45

VI RAPPORTERAR MÅL FÖR MÅL
Vi rapporterar mål för mål på vår Facebooksida
Vi rapporterar mål för mål i vårt Twitterflöde

PUBLIKINFORMATION TILL VSK-SUPPORTRAR
VSK Fotbolls supportrar får en egen läktare och egen entré mot Dalkurd: ståplatsläktaren på ena kortsidan. Biljetterna kostar 100 kronor styck. Du som är under 16 år går in gratis.