Visa fler äldre nyheter >

Mitt emellan seriematcherna kan Grönvitt gå till gruppspel i Svenska Cupen. Matchen mot AFC United är en chans att visa kvalitet mot kvalificerat motstånd.
– Fantastiskt kul. Vi vill bibehålla den obesegrade svit vi är inne i, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

I söndags vann VSK Fotboll med 2–1 hemma mot Carlstad United i omstarten av norrettan.

På söndag väntar Nyköpings BIS på bortaplan – men först alltså match i Svenska Cupen på torsdagskvällen mot superettalaget AFC United (avspark klockan 19.00 på Swedbank Park).

– En match som alla spelare vill spela. Fantastiskt kul. Vi vill bibehålla den obesegrade svit vi är inne i och ska gå för det i morgon. Att bygga vinnarmentalitet är inte något vi gör på en dag. Det måste vi göra över tid. Därför är den här matchen viktig. Vi vill gå därifrån med en bra prestation och ett bra resultat, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

Under onsdagen kom beskedet som Grönvitt väntat på. Nyförvärvet Kevin Garcia är spelklar och startar mot AFC United.

– Utan tvivel en förstärkning för oss. Han har bara spelat en match, men det gjorde han fantastiskt bra. Att han höjer vårt lag är jag övertygad om.

Vilka kvaliteter bidrar han framför allt med?

– Till att börja med har han en djävulsk pump. Jag skulle gissa att han är den som har bäst kondition i dagsläget. Med Simon (Johansson) på den andra har vi två kanter med de bästa pumparna i laget. Det är det vi är ute efter. Sedan är Kevin fruktansvärt bolltrygg. På träningar och matcher ser du väldigt sällan att han slår bort en boll. Han gör bra val hela tiden. En intelligent spelare som tillför mycket på planen, men även mycket på sidan av.

AFC United vann fjolårets norretta och är nykomling i superettan. Efter 20 omgångar ligger laget på nionde plats. Bästa spelare hittills har nog anfallaren Chidi Omeje varit, nyförvärvet från Dalkurd FF.

– AFC är ett lag om blandar och ger. När de spelar på topp är de riktigt bra. För vår del handlar det om att få dem lite ur balans. De ska känna att hit kommer man inte och kör över VSK Fotboll. Det kommer att bli en jäkligt tuff match. Har vi en bra dag stör vi AFC oavsett vilket lag de kommer med, säger Peter Markstedt.

Hur ser ni på matchningen av laget när vi har tre matcher på en vecka?

– Vi går ut för att vinna matchen och kommer att spela med det lag som för dagen är fräschast.

Tror du att vi kan ha en hel del bollinnehav, som i hemmamatchen mot Carlstad?

– Det finns möjligheter, absolut. Jag är övertygad om att AFC kommer att spela med hög press för att ta tag i taktpinnen, så för vår del handlar det om att ta oss förbi den första pressen. Om vi lyckas med det finns det jättemöjligheter. Det blir det helt andra ytor. Jag är övertygad om att vi kan ha en hel del boll med de kvaliteter vi har.

Vinsten mot Carlstad betydde förstås mycket för hela laget inför höstsäsongen.

– Ja, det är ju idel leenden där ute. En lättnad, framför allt. Det var mentalt en jäkligt jobbig match mot Carlstad. Förväntningarna var stora, vi hade gjort bra resultat och fått in bra spelare, Simon var på väg tillbaka och pressen var enorm att vinna. Väldigt mycket släppte från axlarna efter segern. I morgon kan vi spela mer avslappnat, säger Peter Markstedt.

VI SÄNDER MATCHEN PÅ WEBBEN
Här ser du vår sändning av cupmatchen mot AFC United

FÖLJ MATCHEN MINUT FÖR MINUT
VLT-sporten rapporterar matchen på sin webbplats

FÖLJ MATCHEN MÅL FÖR MÅL*
Vi rapporterar mål för mål på vår Facebooksida
Vi rapporterar mål för mål i vårt Twitterflöde

*Du behöver inte ha ett konto på Facebook eller Twitter för att läsa vad vi skriver där om du öppnar sidorna i en vanlig webbläsare.