Visa fler äldre nyheter >

Sommarens förändringar ska göra Grönvitt mer spelförande – och förstås leda till fler poäng. Första chansen att visa det är i söndagens hemmamatch mot Carlstad United.
– Nu ska vi gå framåt och vinna matcher, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

"En väldigt bra och lyckad träning". Så recenserar huvudtränaren Leif Berg lördagens matchförberedelse inför söndagens höstpremiär hemma mot Carlstad United på Swedbank Park (avspark klockan 17.00).

– Vi har sett en tydlig nivåhöjning efter sommaruppehållet med alla nya spelare. Det är en helt annan konkurrens nu. Alla känner att de måste göra bra träningar för att få en startplats. Det ökar nivån, säger "Leffe".

VSK Fotboll har tack vare VSK Swish värvat totalt fem spelare i sommar: Eduard Zuta, Karwan Safari, Kevin Garcia, Mikael Gustafsson och Filip Tronêt, som blev klar så sent som på fredagen.

Vad bidrar nyförvärven med i spelet?

– Det blir en helt annan trygghet i vårt offensiva spel. Vi får fler spelare delaktiga, vilket gör att vi får längre anfall och vilar med bollen på ett helt annat sätt. Motståndaren får jaga boll i stället. I höst kommer vi att kunna föra matcherna betydligt mer och vara mer aggressiva än tidigare.

Ett smakprov på det kom i träningsmatchen mot BK Forward för en vecka sedan. Seger med 3–1 – och viktigast av allt: ett väldigt bra spel.

– Den matchen gav precis det vi ville. Framför allt i 30–35 minuter i första halvlek, då vi spelade fantastiskt bra. Vi varierade korta och långa passningar, vände på spelet, började om ibland och skapade en hel del lägen. Vi tröttade ut dem på det viset. Det var ett positivt besked som stärkte självförtroendet.

Carlstad United låg lika med Grönvitt efter nio matcher. Sedan tog nykomlingen fem raka segrar – och ett rejält skutt i tabellen.

– Ett motstånd som aldrig ger upp och gnuggar på i 90 minuter plus tillägg. De jobbar otroligt bra för varandra.

Förutsättningarna inför höstsäsongen är glasklara för Grönvitt. Det krävs en hel del segrar för att klättra i tabellen och klara nytt kontrakt.

– Vi kommer aldrig att vara nöjda med kryss. Nu ska vi gå framåt och vinna matcher, säger Leif Berg.

Förutom nyförvärven är tre spelare tillbaka efter skador: Simon Johansson, Boris Ljevar (bilden) och Marcus Hägg. Alla är med i truppen mot Carlstad.

– Vi ska inte sätta för stor press på Simon, det är väldigt viktigt. Men vi bedömer att han är så pass bra att han tillför från dag ett. Boris har sett jättepigg ut och Hägg jobbar och sliter för att nå den kapacitet vi vet att han har. Båda är aktuella för spel på söndag.

Vad krävs för att vi ska leverera det som krävs i höst?

– Ännu mer slit och jobb på planen. Vi har inte tid eller råd med något annat. Det kommer alltid perioder då spelet inte fungerar, men då är det viktigt att vi jobbar oss in i spelet igen. Det är enda sättet. Vi kommer att kriga och vi kommer att spela fin fotboll, bara vi tar poängen, säger Leif Berg.

VSK|TV WEBBSÄNDER SÖNDAGENS MATCH
Här ser du matchen via vår kanal på Solidtango

VLT RAPPORTERAR MINUT FÖR MINUT
VLT-sporten rapporterar på sin webbplats

VI RAPPORTERAR MÅL FÖR MÅL PÅ FACEBOOK OCH TWITTER
Följ oss på Facebook (du kan läsa via webbläsaren även utan ett användarkonto)
Följ oss på Twitter (du kan läsa via webbläsaren även utan ett användarkonto)