Visa fler äldre nyheter >

Tredje matchen mot Forward på kort tid blev också den bästa. Segersiffrorna 3–1 var helt i sin ordning.
– Det finns väldigt mycket bra vi kan ta med oss, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Insatsen var nog årets allra bästa. Förutom den inledande kvarten var VSK Fotboll rakt igenom bättre än BK Forward. 3–1 var precis lika stabilt som det låter.

– Segrar är alltid sköna. Vi bygger vidare på den svit vi påbörjat. Det här är fjärde raka utan förlust – och den överlägset bästa matchen av de fyra. Stundtals var spelet fantastiskt bra, säger huvudtränaren Leif Berg.

Forward tog dock ledningen efter tolv minuter. Erik Björndahl knoppade in en hörna. Men bara tre minuter senare kvitterade Andreas Ljunggren-Eriksson på straff efter hands.

Och resten av halvleken var det alltså Grönvitt som dikterade villkoren i spelet. Inte minst genom nyförvärvet Kevin Garcia, som kom förbi gång på gång på sin vänsterkant.

– Jag vet inte hur många gånger han gjorde det. Men han är ändå så pass klok att han stannade och började om ett antal gånger, när han såg att vi hade för få spelare i boxen. Då spelvände vi och fick betydligt längre anfall.

Vilka övriga kvaliteter bidrar han med?

– Han är så otroligt klok och löser situationerna så han slipper springa i onödan Kevin är positionssäker och ser till att även medspelarna hamnar i bra situationer. Även om han är ung så känns han väldigt rutinerad.

Ett flertal av Kevin Garcias inspel från kanten resulterade i riktiga farligheter för Grönvitt. Bland annat var de båda nyförvärven Karwan Safari och Eduard Zuta nära mål.

I andra halvlek sköt Andreas Ljunggren-Eriksson i stolpen innan just Kevin Garcia öppnade sitt grönvita målkonto. Nicken på högerhörnan satt där den skulle.

– Himla skönt att vi lyckades göra ett hörnmål. Det var planerat att Kevin skulle stå där och nicka in den.

Forward svarade med ett jätteskott i ribban, men ett solitt VSK Fotboll utökade snart ledningen – efter en sylvass omställning.

– Ett klassmål som visar hur bra vi varierar spelet. Det gick jäkligt snabbt. "Micke" (Mikael Gustafsson, det fjärde nyförvärvet) var inblandad i målet och Karwan spelade fram till "Ante". Skönt att "Ante" gjorde två mål i dag. Han tog dessutom stort ansvar i det defensiva jobbet.

Och "Micke" – vad bidrog han med?

– Fart och energi. Nu ska han komma in i matchtempot också. Det syns inte på honom, men han upplever själv skillnaden i tempo. Precis som Kevin är han klok och spelar enkelt. "Micke" är en sådan spelare som det gör ont att möta. Han bara gnuggar och gnuggar.

I andra halvlek fick alla spelare på bänken speltid. Även deras insatser lovade gott.

– Kul att alla fick vara delaktiga i segern.

Damir Foric tvingades utgå efter en smäll när en Forwardspelare gick in hårt i duellspelet. Robert Medvegy klev av med en förmodad lårkaka.

– Vi vet inte hur det är med Damir än. Hoppas att det bara var en smäll.

Söndagen den 16 augusti klockan 17.00 är det återigen dags för tävlingsmatch i norrettan. Då möter VSK Fotboll formstarka Carlstad United på hemmaplan.

Dagens insats gav många positiva besked inför höstsäsongen.

– Vi värderar spelet bra, när vi ska spela kort och när vi ska spela långt. Defensivt är vi betydligt mer kompakt som lag och ligger högre upp i planen. Vi håller ihop lagdelarna och vinner en hel del boll när vi är aggressiva på offensiv planhalva. När vi tappar boll är hela laget betydligt mer aggressiva i dag. Det är inte några som tjuvar i det defensiva jobbet. Då blir det så här, säger Leif Berg.

BK Forward–VSK Fotboll 1–3 (1–1).
Målen: 1–0 (11) Erik Björndahl, 1–1 (15) Andreas Ljunggren-Eriksson (straff), 1–2 (63) Kevin Garcia, 1–3 (71) Andreas Ljunggren-Eriksson.
Hörnor: 3–5 (2–2).
Varningar, BK Forward: Kristoffer Näfver. VSK Fotboll: –.
Domare: Namik Idrizovic, Örebro.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad (ut 67, in 87), Asmir Suljicic, Oliver Ekroth (79), Robert Medvegy (87), Kevin Garcia.
Mittfält: Damir Foric (73), Andreas Ljunggren-Eriksson (78), Eduard Zuta.
Anfall: Koyar Salimi (46), Karwan Safari (77)
Ersättare: Mikael Gustafsson (46), Fredrik Lundqvist (67), Sebastian Forsberg (73), Peyman Alkoyun (77), Robin Lindborg (78), Marcus Degerlund (79).