Visa fler äldre nyheter >

BK Forward för tredje gången på fyra matcher.
Då gör nyförvärvet Kevin Garcia debut på Trängen.
– Han ser intressant ut. Kevin har bra blick för spelet, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

I cupsegern mot Upsala IF presenterade sig nyförvärven Eduard Zuta och Karwan Safari. Zuta var bäst på plan, fixade straffen till 1–0 och spelade efter en jättelöpning på 70 meter fram till 2–0 – som gjordes av just Safari.

Borta mot Forward klockan 16.00 på lördagen är det dags för nästa nyförvärv att göra debut. Kevin Garcia startar som vänsterback.

– Han ser intressant ut. Kevin är intelligent, har bra blick för spelet och tar rätt beslut på planen. Han kliver upp när han ska och flyttar sig på rätt sätt. Dessutom har han en bra vänsterfot och är bra på huvudet. Det ska bli jäkligt kul att se honom spela match, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

På den andra kanten spelar Karwan Zarifnejad. ”Markan” förväntar sig att de båda ytterbackarna är starka från defensivt till offensivt straffområde.

– Någonstans är försvarsspelet grunden. Vi vill vara stabila där och agera rätt i press och understöd. Offensivt vill vi att de ska vara väldigt, väldigt delaktiga och i stort sett äga sina kanter.

Mikael Gustafsson inleder matchen på bänken och lär säkert få ett inhopp. Anfallaren har gjort ett par träningar efter återkomsten från Köping.

– Viktigt att ”Micke” är tillbaka. Han är en karaktärsspelare som både kan ge energi till sina medspelare och ta energi från motspelarna. ”Micke” har inte bara kvaliteter i själva spelet – han kan också vara lite ful och ge smällar för att på så sätt väcka laget. Det är viktigt både på träningar och i matcher. Han tillför kvalitet och engagemang.

Matchen mot Forward är den tredje mot samma motstånd på de fyra senaste matcherna. Grönvitt avslutade ju som bekant vårsäsongen med att möta Örebrolaget hemma (1–0) och borta (0–0).

I tisdags blev det straffseger i Svenska Cupen mot Upsala IF – och Peter Markstedt hoppas att sviten håller i sig.

– Vi vill behålla den trenden och komma därifrån obesegrade. Det ska vara grunden oavsett om det är en tävlings- eller träningsmatch.

Vad ska bli bättre i spelet?

– Vi ska vara mer noggranna i omställningsspelet. Mot Upsala hade vi jättemånga lägen i andra halvlek, men vi måste attackera med mer fart än vi gjorde då. Annars har vi pratat mest om presspelet. Det var för bedrövligt i hela matchen mot Upsala. Vi blev för långa som lag och måste vara mer kompakta nu. När vi går framåt ska hela laget göra det. Vi ska äta upp dem – så blev det inte senast. Det har vi jobbat hårdast med, säger ”Markan”.

SÅ HÄR FÖLJER DU TRÄNINGSMATCHEN
VLT-sportem rapporterar minut för minut
Vi rapporterar mål för mål på Facebook
Vi rapporterar mål för mål på Twitter