Visa fler äldre nyheter >

Han gjorde succé förra gången han var i Grönvitt.
Nu är Mikael Gustafsson tillbaka – mer taggad än någonsin.
– Jag är dyngsugen att köra igen. Vi kommer att fixa det, säger han till vskfotboll.nu.

Säsongen 2012 värvade VSK Fotboll en av länets bästa spelare utanför Västerås: Mikael Gustafsson från Köping. Anfallaren, som också kan spela mittfältare, gjorde snabb succé och fick dessutom VSK-bollen som årets bästa spelare innan han lämnade i den ekonomiska krisen sommaren 2013.

Han återvände till hemmaklubben Köping – men nu återvänder han alltså till Grönvitt efter två år. ”Micke” skrev under kontraktet på onsdagsförmiddagen.

– Framför allt kommer det bli jävligt kul att spela här igen. Det var riktigt kul senast. Synd att det blev som det blev då. Nu ser jag bara framåt och hoppas på en magisk höst, säger han.

Mikael Gustafsson är sommarens fjärde värvning som görs möjlig via VSK Swish. Sportsligt ansvarige Peter Lundqvist är glad över att ”Micke” är tillbaka i Grönvitt.

– Vi hade ju helst inte velat släppa ”Micke” över huvud taget förra gången om vi hade haft ekonomin. Just då hade ”Micke” precis startat sin firma också. Han är en riktigt duktig anfallare eller mittfältare. Otroligt stark och målfarlig. En kille med driv som verkligen vill till VSK. Vi får en hungrig ”Micke” Gustafsson till föreningen. Han är oerhört taggad och frågade direkt när han kan komma ner för att lära känna killarna och bli spelklar. En riktig karaktärsspelare som smälter in i laget direkt, säger ”Lunkan”.

Att det är ett inspirerat nyförvärv råder det ingen tvekan om, så vi frågade därför:

Hur pass taggad är du, ”Micke”?

– Jag är dyngsugen att köra igen. Köping ville egentligen inte släppa mig, men jag sa att jag verkligen ville gå och få prova på VSK igen, så jag får tacka dem.

VSK Fotboll av i dag; varför lockar det dig?

– Jag måste ju hylla fansen. Deras energi som de lägger ner för att verkligen försöka hålla VSK kvar i ”ettan” är ju otrolig egentligen. Det är tack vare dem som jag får chansen igen, så det är bara att tacka och bocka.

”Micke” ser fram emot att återse gamla och nya lagkamrater.

– Det är väldigt många nya ansikten sedan sist, men det ska bli kul att leka med dem också. Jag hoppas att vi visar krigarinställning och får lite flyt med oss.

Vad håller du själv för nivå – är det samma ”Micke” som sist?

– Jag hoppas det. Bara jag hinner få några träningar i benen så blir det lite skillnad. Jag vill komma in i tempot så snart som möjligt och hoppas vara lite elak och kriga lite. Trean är ju trean – man går ju ner sig, men det kan lika snabbt gå upp igen. Bara jag får några veckor i benen så ska jag slåss om en startplats.

Nu får du vara med och jaga nytt kontrakt. Hur ser du på den utmaningen?

– Det var en av anledningarna till att jag ville komma hit. Jag vill hjälpa till – och jag tror att vi kommer att fixa det. Det är jag övertygad om, säger Mikael Gustafsson.