Visa fler äldre nyheter >

Här är nästa värvning via VSK Swish: Karwan Safari, anfallare från Skiljebo.
Skyttekungen flyttar till Grönvitt i en bytesaffär där Skiljebo får anfallaren Jonathan Böckert.
– Supportrarna är en av anledningarna till att jag ville komma till VSK. Det är ofattbart hur mycket de ställer upp för klubben, säger han till vskfotboll.nu.

Sommarens andra värvning, efter mittfältaren Eduard Zuta, är Karwan Safari. Anfallaren kommer närmast från Skiljebo SK i en bytesaffär där anfallaren Jonathan Böckert går åt motsatt håll, till Skiljebo.

– Karwan har varit önskad av tränarna, så vi är väldigt glada över att han är här. Han har presterat på en hög nivå i division 2 och är den offensiva karaktärsspelaren som vi har letat efter. Böckert ville själv byta förening, så det är han som har tagit initiativet att flytta. Vi hade gärna sett att han stannade, men önskar honom stort lycka till i Skiljebo. Vi tackar Skiljebo för ett mycket gott samarbete och önskar dem lycka till i toppstriden, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist till vskfotboll.nu.

Bakom värvningen av Karwan Safari står VSK Swish, som hittills har samlat in över 100 000 kronor till sommarens transferfönster.

– Supportrarna är en av anledningarna till att jag ville komma till VSK. Jag märker att det finns hur stort stöd som helst utanför planen. Det är ofattbart hur mycket de ställer upp för klubben. Swishkampanjerna har jag märkt av nu också. Självklart vill jag spela för en sådan klubb, VSK har så mycket mer historia. Jag brukar prestera bättre under press och hoppas kunna ge tillbaka till supportrarna med mitt spel, säger nyförvärvet om supportrarnas engagemang.

I fjol vann Karwan Safari skytteligan i division 2 norra Svealand tillsammans med VSK Fotbolls anfallare Marcus Hägg. Han gjorde 21 mål och svarade dessutom för 13 assist.

Förklaringen: VSK Fotbolls tidigare tränare och sportsligt ansvarige Hans ”Hansken” Johansson och VSK-legenden Johan Svensson. Duon tränade Skiljebo i fjol och Johan hjälper till en del i Grönvitt i år.

– Säsongen blev så lyckad tack vare de två och tack vare allt jobb jag la ner på försäsongen. Sedan hade jag underbara lagkamrater också. Jag vet ju vilken legend Johan är i VSK, så det ska bli kul att komma till VSK nu. Jag skulle ljuga om jag inte sa att Johan är en stor anledning till att jag kommer hit. Han är den största anledningen, säger Karwan Safari.

I år har det blivit fem mål och fyra assist på nio matcher i Skiljebo.

– Målformen är tillbaka. Jag har gjort mål i två matcher i rad nu, så jag kommer till VSK med bra form och hoppas verkligen hjälpa till så att vi håller oss kvar i ”ettan”. Västerås behöver VSK som klubb så högt upp som möjligt.

Vilka kvaliteter kan du bidra med, förutom att producera poäng?

– Tekniken och speluppfattningen.

Efter ett antal starka säsonger i division 2 väntar alltså nästa nivå för den skicklige anfallaren, som provspelade med Halmstads BK och IF Brommapojkarna i vintras. Han vill utvecklas i VSK Fotboll – och rädda kvar Grönvitt i norrettan.

– VSK har värvat mig för att klubben tror att jag ska kunna hjälpa laget att klara sig kvar. Jag var i samma situation med Skiljebo för två år sedan, då vi låg sist med sex, sju omgångar kvar. I slutet tog vi alla segrar och klarade oss kvar. Jag kommer till VSK för att jag tror på att vi ska göra samma sak, säger Karwan Safari.

HÄR ÄR KARWAN SAFARI
Position: Anfallare.
Längd: 180 centimeter.
Vikt: 79 kilo.
Kommer från: Skiljebo SK.
Tidigare klubbar: VIK Fotboll, Syrianska IF, Kungsörs BK, IF Brommapojkarna, Hallstahammars SK.