Visa fler äldre nyheter >

Fyra poäng på de två sista matcherna före uppehållet.
VSK Fotboll har fått ett positivt avstamp inför höstsäsongen.
– Otroligt viktigt att vi höll nollan igen, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

Poäng i två raka matcher – och inget insläppt mål. Dubbelmötet med BK Forward har verkligen vänt på trenden för Grönvitt. På torsdagskvällen blev det 0–0 med mersmak på Trängens IP.

– Fyra poäng mot Forward får vi se som perfekt inför ledigheten. Otroligt viktigt att vi höll nollan igen, säger huvudtränaren Peter Markstedt i bussen på väg hem till Västerås.

Jämfört med senast skapade Forward fler chanser. Men Daniel Svensson var magnifik i målet.

– Han hade några riktigt fina parader. ”Danne” ska ha beröm i dag. Det var framför allt en räddning i andra halvlek där jag undrade hur han lyckades få upp armen. Men framför allt gjorde han tre, fyra riktigt bra ingripanden på instick från Forward. ”Danne” var stabil och gjorde verkligen en kanonmatch i dag.

I första halvlek var Forward nära ett ledningsmål redan efter en minut. Oliver Ekroth tvingades rädda skottet nära mållinjen. Direkt efteråt var Emil Berger nära igen för hemmalaget, men Daniel Svensson räddade.

För Grönvitt var Koyar Salimi närmast med ett skott från halvdistans. Philip Fredriksson hade dessutom en farlig frispark.

– Vi var tacksamma för att det stod 0–0 i halvtid. I första halvlek hade vi egentligen inget anfallsspel alls. Till den andra halvleken strukturerade vi om lite. Vi flyttade upp Oliver (Ekroth) till mittfältet och fick ett bättre anfallsspel.

Forward skapade visserligen halvlekens första läge, men sedan var Grönvitt nära flera gånger om. Andreas Ljunggren-Eriksson kom fri, men målvakten räddade. Oliver Ekroth nickade en frispark just utanför från bara ett par meter. Och nämnde Ljunggren-Eriksson sköt en farlig frispark som målvakten lyckades rädda nere vid stolproten.

– Vi skapade riktigt bra chanser.

Forward svarade när Linus Lamu fick ett par möjligheter, däribland den som tvingade Daniel Svensson till en jätteräddning. Men Grönvitt fortsatte hota, främst genom Koyar Salimi. Anfallaren högg som en kobra när Forwards backlinje hade bollen och skapade genom det ett par farliga lägen.
Och på ett inlägg från just Salimi var inhopparen Marcus Ytter millimeter från att avgöra i slutsekunderna.

– De som såg matchen såg säkert att spelet böljade ganska kraftigt. Det var säkert en kul match för publiken att se. Båda lagen är nog nöjda med kryss.

Efter vårsäsongens 14 matcher har VSK Fotboll åtta poäng. Det är förstås en missräkning, men avslutningen lovar gott inför hösten.

– På slutet har vi haft fler spelare på träningarna och hittat en annan typ av stabilitet, dels defensivt men framför allt offensivt. Hösten kommer bli tuff och det kommer krävas det lilla extra, men vi har alla möjligheter och ska ta chansen.

När serien startar om i augusti är flera spelare tillbaka efter skador. Simon Johansson, Marcus Hägg och Boris Ljevar väntas alla kunna konkurrera om en plats i startelvan. Almir Zeqiri och Jakob Andersson är sedan en tid tillbaka med i träning igen efter sina korsbandsskador.

Lägg till det några nyförvärv som jagas för fullt.

– Vi behöver både bredda och spetsa truppen. Nu får vi tillbaka några spelare som gör precis det. Vi kan spetsa till det rejält och då ser det bättre ut på alla plan.

Men den viktigaste spelaren finns utanför planen. Peter Markstedt är djupt imponerad av stödet från VSK-familjen.

– Jag har aldrig varit med om att det är på det här sättet. Alla är positiva fullt ut och det känner vi verkligen. Stödet efter förlusten mot Carlstad i 99:e minuten betydde mycket. Det var helt sjukt fantastiskt och jag tror att det var viktigt för spelarna. Efter det kom vändningen. I dag gör supportrarna att vi klarar av att konkurrera. De är den tolfte spelaren vi behöver, säger ”Markan”.

Höstens första match spelas söndagen den 16 augusti klockan 16.00 hemma mot Carlstad United. Väl mött!

BK Forward–VSK Fotboll 0–0 (0–0).
Hörnor: 8–7 (3–5).
Varningar, BK Forward: Emil Berger, Amar Bukva, Magnus Kihlberg. VSK Fotboll: Andreas Ljunggren-Eriksson.
Domare: Björn Särnbrink, Segeltorp.
Publik: 272 (på Trängens IP, Örebro).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Sebastian Forsberg, Philip Fredriksson, Oliver Ekroth, Robert Medvegy, Robin Lindborg (69).
Mittfält: Damir Foric, Andreas Ljunggren-Eriksson, Karwan Zarifnejad.
Anfall: Jonathan Böckert (70), Koyar Salimi.
Ersättare: Peyman Alkoyun (69), Marcus Ytter (70), Fredrik Lundqvist, Sixten Mohlin (målvakt).