Visa fler äldre nyheter >

Efter 92.09 släppte allt för VSK Fotboll.
Koyar Salimi frälste Grönvitt på tilläggstid mot BK Forward.
– Fantastiskt skönt. Vi längtar redan till matchen på torsdag, säger matchvinnaren till vskfotboll.nu.

Som VSK Fotboll har väntat. 68 långa dagar hade gått sedan segern mot Huddinge den 27 april (3–2).

Hemma mot BK Forward såg den ljudligt stöttande hemmapubliken länge ut att få bevittna en mållös historia – fram till en minut och 51 sekunder återstod av matchen.

Då, efter 92 minuter och knappt nio sekunder, avgjorde Koyar Salimi. Anfallaren tryckte in Robin Lindborgs precisa inspel bakom Vladislav Mitev i bortamålet.

Och jublet, det visste förstås inga gränser. Leif Berg, en av två huvudtränare i VSK Fotboll, visste knappt vart han skulle ta vägen.

– Jag vet inte om jag gick ner på knäna, men jag tror det. Och så skrek jag – och sedan såg jag bara stjärnor. Det var bara ett flimmer, försöker "Leffe" förklara sitt segerjubel medan sjukgymnasten Viktor Nordvall tydligt demonstrerar hur huvudtränaren just gick ner på knäna efter segermålet.

– Lättnad tror jag är det rätta ordet. Lättnad med glädje. Och grabbarna är så himla värda det här alltså. Vi har haft stolpe ut och det har runnit i väg på slutet. Någonstans har vi försökt pränta in att "tur, det förtjänar vi" – och vi förtjänar den här segern.

Segerskytten Salimi svarade för ett riktigt forwardsmål. Han smög fram bakom och förbi en motståndarback, lagom för att möta Robin Lindborgs passning.

– Jag såg på hans kroppsspråk att han skulle slå in den tidigt, så jag bara maxade, fick bollen och satte den, säger Koyar Salimi.

– Fantastiskt skönt. Det var länge sedan vi vann. Det här är tre jätteviktiga poäng och det är jäkligt skönt att vi får göra mål i slutminuterna. Vi har själva åkt på det några gånger. Det här stärker vårt självförtroende.

Grönvitt började matchen bäst och hade grepp om Forward i första halvlek. Robin Lindborg gled igenom redan efter knappa två minuter via väggspel. Det blev inget avslut, men det kunde mycket väl ha blivit straff.

Forward svarade med att så när ta ledningen på Kristoffer Näfvers öppna läge från vänster. Avslutet smet just utanför bortre stolpen.

Andreas Ljunggren-Eriksson svarade med ett hyfsat skott från halvdistans – men farligast var Koyar Salimi när han sköt klockrent i stolpen i den 26:e minuten.

– Vi var det bättre laget och hittade våra offensiva spelare, så vi kunde vända upp och köra, säger Koyar.

Leif Berg:

– Första halvlek var jättebra. Vi skapade en del lägen och fick tryck på dem.

Inledningen av andra halvlek var minst lika bra, bortsett från sekunderna som följde Forwards avspark. Bortalaget skickade snabbt upp bollen och hotade genom tunga Erik Björndahl.

Men VSK Fotboll svarade direkt. Philip Fredriksson sköt en lurig frispark i stolpen och Jonathan Böckert höll på att förvalta Robin Lindborgs vänsterinlägg.

Forward skapade också ett par lägen, genom nämnda Björndahl, Daniel Björkman och inbytte Lukman Murad, men det gjorde också Grönvitt. Bland annat genom ett elegant väggspel mellan Ljunggren-Eriksson och Lindborg.

Och så kom då slutminuterna, då Koyar Salimi frälste hemmalaget, hemmapubliken och nyblivna, gästande EM-guldmedaljören Victor Nilsson Lindelöf med sitt efterlängtade segermål.

– Även om andra halvlek inte var vår bästa så vinner vi ändå. Det är sådant som stärker oss, säger Koyar.

Leif Berg kunde bara hålla med:

– Det kändes som att Forward var på väg in i det, men där tog jag att lagmoralen togs fram. Vi jobbade oss in i matchen när den var på väg att glida ifrån oss. Vi sprang och tog grisjobbet, kom tillbaka och skapade lägen igen. Det gör oss starkare.

En som var starkt bidragande till segern var Robin Lindborg, som fick chansen från start för första gången i år.

– Han tar verkligen vara på chansen. När vi utnyttjar Robin rätt och han själv gör detsamma så är han livsfarlig. En rättvänd Robin med den speeden, då står motståndarna still. Han fick många sådana bollar i dag, tack vare att han tog de löpningarna.

På torsdag väntar en returmatch mot Forward. Den gången på Trängens IP i Örebro, i vårsäsongens 14:e och sista match.

– Vi ska hitta några extra schackdrag till det mötet, säger Leif Berg.

– Jag längtar redan, säger Koyar Salimi.

Matchen på Trängens IP spelas torsdagen den 9 juli klockan 19.00.

HÄR SER DU SEGERPELIKANERNA
Pelikanen med Kurre Wallert, del 1
Pelikanen med Kurre Wallert, del 2

HÄR SER DU MATCHEN IGEN
Här är hela sändningen på vsktv.solidtango.com

HÄR SER DU INTERVJUN MED VIGGE
VSK|TV intervjuade EM-guldhjälten
Här ser du fler bilder från hyllningen av "Vigge

HÄR SER DU MATCHEN IGEN
Här är hela sändningen på vsktv.solidtango.com

VSK Fotboll–BK Forward 1–0 (0–0).
Målet: 1–0 (90+3) Koyar Salimi.
Hörnor: 8–6 (2–3).
Varningar, VSK Fotboll: Damir Foric. BK Forward: Erik Björndahl, Markus Gustafson, Anton Westerlund.
Domare: Ozan Camlibel, Bromma.
Publik: 428.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson (44).
Backlinje: Sebastian Forsberg, Philip Fredriksson, Asmir Suljicic, Robert Medvegy, Robin Lindborg.
Mittfält: Damir Foric (79), Andreas Ljunggren-Eriksson, Karwan Zarifnejad.
Anfall: Jonathan Böckert (79), Koyar Salimi.
Ersättare: Sixten Mohlin (44), Peyman Alkoyun (79), Marcus Ytter (79), Marcus Degerlund.