Visa fler äldre nyheter >

Smittar "Viggeeffekten" av sig på VSK Fotbolls A-lag? Det är förhoppningen inför hemmamatchen mot BK Forward.
– Klart att det ger inspiration. Precis som alla VSK-are som engagerar och bryr sig. Vår största önskan är att ge alla en seger, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Ett bekymmersamt sportsligt läge till trots – det finns en hel del som ger VSK Fotboll inspiration. Inte minst alla supportrar som bryr sig och som sjöng oavbrutet borta mot Carlstad United för en vecka sedan.

I lördagens hemmamatch mot BK Forward (avspark klockan 16.00) vill VSK Fotboll betala tillbaka med tre poäng.

– Det är alla runt omkring som bryr sig som gör att föreningen lever och att vi har energi. VSK-familjen har ett så otroligt härligt engagemang. Det är få förunnat att få ha det så som vi har det. Vi önskar innerligt att vi kan ge våra supportrar en seger nu. Det är vår största önskan. Alla supportrar och sponsorer som verkligen tror på oss är det som ger oss kraft och energi vecka efter vecka, säger huvudtränaren Leif Berg.

En annan inspirationskälla är EM-guldmedaljören Victor Nilsson Lindelöf, som spelade i VSK Fotbolls A-lag säsongerna 2010, 2011 och 2012. På lördagen hyllas han i halvtidspausen på Swedbank Park.

– Vem är inte lycklig för att "Vigge" har lyckats? Som reserv hoppar han in och tar den starttröja jag tycker han skulle ha haft från första början. Och så hamnar han i hela turneringens drömelva. Att han kommer ner i morgon är stort för oss. Det visar att han har fötterna på jorden, säger Leif Berg, som har följt "Vigge" sedan han var mycket liten.

– Redan när han var 2–3 år höll han på med allt som hade med bollar att göra. Han var fantastiskt duktig i tidig ålder.

Under veckan har även Jonas Hellgren, som spelade i A-laget säsongerna 2010 och 2011, tränat med laget.

– Att spelare vill komma hit och köra är bara det en positiv signal. Jonas har inte kunnat gå max, då han är lite försiktig med en skada, men att han kommer ner och vill vara här är stort i sig.

Mot bakgrund av allt detta ser Leif Berg tillbaka på en bra träningsvecka.

– Det är knappt så jag törs säga det, men den har återigen varit bra. Vi har god stämning, bra intensitet och en ambitionsnivå att vända det här nu. Så har det varit hela tiden. Vi hoppas och önskar verkligen att vi få en seger med oss.

För motståndet står alltså BK Forward. Örebrolaget ligger nia i tabellen. Det borde vara en besvikelse med tanke på den skickliga spelartrupp som laget har.

– Vi kommer att möta ett organiserat 4-4-2-lag som verkligen vill spela boll. De har vissa spelare som sticker ut mer än andra, men vi kan straffa dem på deras svagare punkter.

I den bittra förlusten mot Carlstad United (1–2) fanns ändå tydliga ljusglimtar. Som hela första halvlek, där Grönvitt dominerade totalt.

– Vi ska fortsätta variera spelet som vi gjorde då. Att vi verkligen försöker föra spelet och hålla i bollen längre stunder och på så sätt få upp fler spelare i anfallen. Det gjorde vi verkligen mot Carlstad i första halvlek. Vi måste fortfarande vara tajta, organiserade och disciplinerade, samtidigt som vi blir ännu mer kreativa när vi har bollen själva.

Ett lyckat drag mot Carlstad var anfallsduon Koyar Salimi och Jonathan Böckert. De får förtroendet även mot Forward.

– Koyar och Böckert var fantastiska mot Carlstad. De var hela tiden ett hot mot backlinjen. Det var de även mot Piteå för drygt en månad sedan, säger Leif Berg.

HYLLA VÅR "VIGGE" FÖR EM-GULDET
I halvtidspausen hyllar vi Victor Nilsson Lindelöf. "Vigge" vann EM-guld för U21-landslag i tisdags och gästar matchen med hela sin familj. Däribland lillebror Sacharias, som har berört många med sin hyllning till storebror.

SÅ HÄR FÖLJER DU MATCHEN DIREKT
Vi sänder matchen direkt på vsktv.solidtango.com
VLT-sporten rapporterar minut för minut på sin webbplats