Visa fler äldre nyheter >

Efter matchen mot Nyköping höll VSK Fotboll presskonferens på Swedbank Park. De positiva beskeden var att skulderna har minskat med 500 000 kronor och att klubben håller budget även utan gåvorna som kommit in. Dessutom ska fotbollsagenten Stefan Pettersson komma in som bollplank till de sportsligt ansvariga.

Samarbete och handlingsplan:
VSK Bandy och VSK Fotboll har beslutat att förlänga sitt samarbete till och med 30 april 2016 i första hand. En tydlig avstämning runt samarbetet kommer att göras i december 2015. VSK Fotbolls styrelse har arbetet fram en handlingsplan 2015–2020. Handlingsplanen fokuserar på att upp organisationen och en stabil ekonomi.

Ekonomi: Tack vare fantastiska supportar som stöttat VSK Fotboll med drygt 500 000 kronor per den 31 maj har skulderna minskat med samma belopp jämfört med skulden vid årsskiftet.

VSK Fotboll har erhållit en betalning från Benfica enligt avtalet vid Victor Nilsson Lindelöfs övergång till klubben. Dessa pengar finns inte med i budgeten. Styrelsen var medveten om att de skulle kunna bli verklighet och beslutet var att dessa pengar i sin helhet skulle gå till skuldsanering.

Budgeten 2015 för fotbollsverksamheten är mycket stram. Vi kan med stolthet konstatera att både intäkter och kostnader i stort sett har följt budgeten. Resultatet per den 31 maj visar på ett mindre överskott (exklusive supportrarnas bidrag).

Marknad: VSK Fotboll har fått en bra stöttning av de lokala näringslivet. Cirka 60 företag är med på kampanjen #ombyggnadpågår vilket innebär att cirka 50 procent av intäkterna för årets budget är klara. Mycket glädjande är att ett företag som vill vara anonymt här och nu har skrivit ett treårsavtal med föreningen på en stor summa pengar.

”När supportrarna visar sådant engagemang och vilja så är det självklart för mig/oss att vara med på resan. Vi tror på det som håller på att hända och vill därför skriva ett treårsavtal för att visa klubben och andra att detta kommer gå om vi alla hjälps åt.”

Sportsligt: Kontakt har tagits med 3 st spelare som kan tänka sig att vara med under hösten först och främst för att säkerställa en tillräckligt stor trupp samt att bidra med spetskompetens. Vi har också påbörjat en disskussion med tidigare Västeråsaren och Ajax-profilen Stefan Pettersson. Initialt kommer Stefan finnas med som bollplank.