Visa fler äldre nyheter >

Viljan och ambitionen på träningar är fortsatt god. Mot Nyköping ska Grönvitt göra allt för att få ut samma prestation i match.
– Vi måste jobba ännu mer för att vända oå det här, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Söndagen den 21 juni är dagen för sommarsolståndet, årets ljusaste dag.

VSK Fotboll hoppas att skina ikapp med solen dagen till ära – och vända sin mörka trend via seger hemma mot Nyköpings BIS (avspark klockan 16.00 på Swedbank Park).

Det skulle givetvis borga för en ljusare fortsättning på säsongen 2015.

– Jag är helt övertygad om att det kan vända väldigt snabbt när vi får i gång det. Då kan det bli en spiral åt andra hållet i stället, säger huvudtränaren Leif Berg.

Hur har träningsveckan varit?

– Superbra, igen. Det kan ju lätt vara grinigt och tjurigt efter förluster, men det har varit helt tvärtom. Alla som har kunnat träna har tränat riktigt ordentligt. Vi har haft ganska tuffa pass. Det har varit en jäkligt god känsla och intensiteten har varit fantastiskt bra. Nu måste vi även få ut det på planen när det är matcher. Grabbarna är helt medvetna om det och vi har pratat väldigt mycket om det. Vi ska gå in och ta skitjobbet, smällarna och löpningarna. Det kanske låter enkelt, men vi måste jobba ännu mer för att vända på det här.

Grönvitt får tillbaka en viktig spelare till matchen mot Nyköping. Damir Foric är klar för spel efter sin avstängning.

– Han har ju den rutinen, det lugnet och den tryggheten som vi behöver. Både i spelet och som person så inger han det här lugnet som jag tror vi behöver. Damir är duktig på styra och ska få styra ännu mer. Att han har kunnat träna på gör sitt till också. Han kan köra hundra nu.

I senaste matchen mot Vasalund imponerade Jonathan Böckert i offensiven, trots den tunga förlusten.

– Han betyder också mycket när han spelar så som han gjorde förra matchen och som han har gjort hela veckan nu. Böckert har energin vi vill ha, han är löpvillig och tar stryk och smällarna som krävs. Det kommer han garanterat att fortsätta med.

Nyköping gör sin tredje säsong i norrettan och har bytt ut en del spelare inför i år. Sedan i somras tränas laget dessutom av Melke Alan och John Wall. Hittills har laget fyra segrar, fem oavgjorda och en förlust på tio matcher.

– Nyköping är ett lag som vill rulla boll. De har några spelare som är riktigt skickliga individuellt, bland annat tidigare Hammarbyspelaren Nicklas Lindqvist. Han är en riktig speedkula på kanten.

– Men vi tror oss veta deras svagheter. Det ska vi givetvis utnyttja.

Vad vill du se där ute på planen i morgon, Leif Berg?

– Ännu mer energi. Och får vi den energin så tror jag inte att vi ser så ängsliga ut heller. Viljan att vinna ska vara större än rädslan att förlora. Vi måste kunna titta oss själva i spegeln och känna att vi har gjort allt vi kunnat. Om vi kan göra det efter matchen har vi även fått med oss tre poäng – det är jag övertygad om, säger "Leffe" inför söndagens hemmamatch mot Nyköpings BIS.

SÅ HÄR FÖLJER DU MATCHEN MOT DALKURD
Vi sänder matchen direkt på vår playkanal på Solidtango
VLT-sporten rapporterar direkt på sin webbplats