Visa fler äldre nyheter >

Det blev ingen seger mot Vasalund.
I stället vann bortalaget med 2–1.
– Det var två dåliga lag där ute. Vi nådde inte upp till en bra prestation, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

Den första halvleken var jämn, mellan två försiktiga lag som inte fick det offensiva spelet att stämma. 0–0 i paus var alltså helt rättvist.

– Vi hade två bra chanser genom (Jonathan) Böckert. Då låg vi bra i vårt etablerade försvarsspel, men var jättedåliga i vårt eget spel. Vi tappade boll i ogynnsamma lägen, så Vasalund kunde ställa om på oss och få energi, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

Men i andra halvlek kom ledningsmålet för Vasalund mot ett passivt Grönvitt. Aydin Ünsal slog in bollen vid bortre stolpen, alldeles framför mållinjen.

– Det är för mig oförklarligt. Vi åkte på en spelvändning, kom inte ut i press, föll inte som vi ska och säkrade inte bakrummet som är en helig yta.

2–0 var i princip en karbonkopia på det första målet. Återigen ett högerinlägg och öppet läge mitt framför mål. Ferid Ali satte foten till och nätade.

– Ett inlägg långt utifrån, rakt genom straffområdet. De petade in bollen utan att vi ens är i närheten. Det är två mål som inte får ske.

Ett passivt Grönvitt fick inte till något farligt anfallsspel. En reducering kom ändå i den 85:e minuten. Robert Medvegy sköt in bollen längs backen efter ett inkast.

– Vi fick lite liv i matchen, men vårt anfallsspel var krystat. Vi kom inte till några chanser av eget kreativt spel.

Vasalund vann rättvist med 2–1.

– Det var två dåliga lag där ute. Vi var inte i närheten av att prestera på topp och nådde inte upp till en bra prestation. Vi får fortsätta fylla på med energi till nästa match och hitta ett sätt att vinna, säger Peter Markstedt.

VSK Fotboll spelar nästa gång söndagen den 21 juni klockan 16.00 hemma mot Nyköpings BIS.

VSK Fotboll–Vasalunds IF 1–2 (0–0).
Målen: 0–1 (60) Aydin Ünsal, 0–2 (68) Ferid Ali, 1–2 (85) Robert Medvegy.
Hörnor: 2–4 (1–3).
Varningar, VSK Fotboll: –. Vasalund: Lamine Nekrouf.
Domare: Adam Ladebäck, Visby.