Visa fler äldre nyheter >

Revansch är ett slitet ord i sportens värld.
Men det är precis vad Grönvitt vill ha i matchen mot Vasalund.
– Vi har verkligen kavlat upp ärmarna. Nu är varje match en cupmatch, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll åkte som bekant på en riktig stjärnsmäll borta mot Akropolis på nationdaldagen. 1–6 sved ordentligt – men Grönvitt har reagerat bra på förlusten, säger huvudtränaren Leif Berg.

– En stor, stor revanschlusta är nog det rätta ordet. Det har varit en bra träningsvecka. Den brukar vara si och så efter en sådan prestation, men vi har verkligen kavlat upp ärmarna. Nu är varje match en cupmatch, säger "Leffe" inför matchen mot Vasalund på söndag klockan 17.00 på Swedbank Park.

Tron på en vändning finns både bland spelare och ledare.

– Vi vet att vi kan störa vilket lag som helst. Det kanske låter kaxigt när vi bara har fyra poäng, men vi vet om att det är så. Det modet måste vi få tillbaka till spelarna och det blir vår uppgift från sidan att väcka det. Vi ska prestera över en hel match och inte ha för djupa dalar i matcherna.

Vad måste vi göra för att vända trenden?

– Först och främst måste vi ta ett betydligt bättre jobb åt båda hållen. Vi måste vara betydligt mer löpvilliga och snabbare i omställningsspelet offensivt och defensivt. Sedan vill vi variera spelet lite mer. Vasalund är ett bollskickligt lag som verkligen vill ha boll. Den energin ska vi ta bort från dem, säger Leif Berg.

SÅ HÄR FÖLJER DU MATCHEN MOT DALKURD
Vi sänder matchen direkt på vår playkanal på Solidtango
VLT-sporten rapporterar direkt på sin webbplats