Visa fler äldre nyheter >

Spelmässigt fortsätter VSK Fotboll att bli bättre.
Poängmässigt kammade Grönvitt ändå noll mot Dalkurd.
– Återigen sitter vi här med en okej prestation, men vi kan inte skylla på otur. Vi behöver vända på det nu, säger Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

Efter en spelmässigt knackig inledning på serien har VSK Fotboll höjt sig på slutet. Starka insatser mot Brage och Piteå följdes upp med ännu en mot serieledande Dalkurd.

Grönvitt borde nog ha lett efter den första halvleken. Efter en trevande inledning var hemmalaget snäppet bättre fram till paus.

Ändå: 1–2, efter ett oturligt självmål. Erik Törnros avslut räddades av Daniel Svensson, studsade på Boris Ljevar och landade bland nätmaskorna.

Dessförinnan hade Dalkurd tagit ledningen med 1–0 på hörna innan Boris Ljevar kvitterade med en frispark som smet hela vägen in i mål. Dessutom hade Koyar Salimi och Marcus Hägg var sin superchans, medan Ahmed Awad var närmast för bortalaget.

– Återigen en bra första halvlek. Dalkurd är bättre i början, då vi blir lite baktunga, men sedan gör vi 1–1 och får en jäkla energi. Efter det är det vår match i 15–20 minuter och vi har två solklara chanser att bara trycka in bollen. I stället får vi 1–2 emot oss efter ett inkast och ett självmål från "dödlinjen" (kortlinjen). Det är ett sådant mål som bara händer när vi är inne i det här ekorrhjulet där allt går emot oss. Egentligen är det ingen farlig situation, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

Spelet var sig alltså likt från första halvlek mot Piteå den 24 maj, men liksom där höll andra halvlek inte samma nivå. Dalkurd hade mer boll och tog kontroll över matchen, även om de riktigt vassa chanserna länge lyste med sin frånvaro.

– Vi fick inte riktigt grepp om dem, även om de inte skapade något.

1–3 kom ändå när Ahmed Awad klackade fram en lagkamrat. Bollen letade sig sedan vidare in i straffområdet, där matchens lirare Omar Jagne placerade bollen i mål.

– Från en felslagen långboll fick de till ett friläge. Dalkurd är ett bra lag, men det där är svårt att försvara sig mot.

Grönvitt hade svårt att etablera tryck i andra halvlek, men höll ändå relativt jämna steg med bortalaget. Ahmed Awad var nära ytterligare mål när han kontrade i slutet, men VSK Fotboll skulle lyckas få lite spänning i matchen till slut.

Inhopparen Jonathan Böckert svarade för en stark individuell prestation då klockan var nära 90 minuter. Skottet satt klockrent i närheten av krysset.

– Skickligt och elegant av Böckert.

Trots ett avslutande tryck, med ett par frisparkar som inte slogs med tillräcklig kvalitet, förlorade VSK Fotboll än en gång på ett hedersamt sätt. Spelet är bra, men poängen uteblir. Det krävs förstås ändring på det snarast.

– Återigen sitter vi här med en okej prestation, den här gången mot laget som leder serien. Ingen på läktaren hade varit förvånad om vi fått med oss något i dag. Men det är någonstans där vi är. Vi säger det efter varje match och vi kan inte skylla på otur. Det finns en anledning till att det blir så här. Prestationen är godkänd, men det fattas det lilla extra. Vi måste vara bättre på sista tredjedelen och kan inte släppa in tre mål i varje match. Av det antal målchanser vi släpper till känns det som varannan går in i mål. Vi behöver vända på det nu – så är det, säger Peter Markstedt.

Nästa match spelas på lördag den 6 juni klockan 16.00 borta mot Akropolis på Spånga IP. Häng med på VSK Sports resa och stötta Grönvitt på plats.

Här bokar du resan till Akropolis.

VSK Fotboll–Dalkurd FF 2–3 (1–2).
Målen: 0–1 (17) Peshraw Azizi, 1–1 (19) Boris Ljevar, 1–2 (38) Självmål, 1–3 (63) Omar Jagne, 2–3 (90) Jonathan Böckert.
Publik: 759 (på Swedbank Park, Västerås).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Boris Ljevar, Asmir Suljicic, Oliver Ekroth, Robert Medvegy, Peyman Alkoyun (70).
Mittfält: Sebastian Forsberg, Andreas Ljunggren-Eriksson, Karwan Zarifnejad (79).
Anfall: Marcus Hägg, Koyar Salimi (74).
Ersättare: Philip Fredriksson (70), Jonathan Böckert (74), Marcus Ytter (79) Marcus Degerlund, Robin Lindborg, Sixten Mohlin (målvakt).