Visa fler äldre nyheter >

Mot Piteå var spelet stundtals riktigt bra.
Mot serieledande Dalkurd ska det leda till tre poäng.
– Vi är med i match efter match. Poängen kommer trilla in om vi fortsätter så, säger Leif Berg till vskfotboll.nu.

Du som såg matchen mot Piteå, på plats eller på webben, såg att VSK Fotboll var snäppet bättre i den första halvleken. Det enda som saknades var ett ledningsmål.

I stället var det Piteå som tog ledningen tidigt i andra halvlek. Hemmalaget vann med 3–2, trots att Grönvitt kvitterade till 1–1 och alltså hade klar poängkänning.

På måndagskvällen väntar serieledaren Dalkurd FF hemma på Swedbank Park. En tuff match, förstås, men med spelet mot Piteå kan Grönvitt hota Borlängelaget.

– Vi är med i match efter match och känner att poängen kommer trilla in om vi fortsätter som vi gjort. Det är en anledning till att stämningen är så pass god som den ändå är. Känslan att vi är med har väldigt stor betydelse, säger huvudtränaren Leif Berg.

Mot Piteå spelade Jonathan Böckert och Koyar Salimi på topp för Grönvitt. Ett lyckat drag, utifrån antalet skapade målchanser. Nu får de konkurrens av Marcus Hägg, som är klar för spel efter att ha missat matchen mot Piteå.

– Han har fått spela på lite större ytor under veckan. Det har passat honom betydligt bättre. Han har sett väldigt bra ut, är löpvillig och kommer till avslut.

Serieledande Dalkurd lär som alltid vilja föra spelet på Swedbank Park. En av nycklarna i Dalkurds offensiva spel är fjolårshöstens VSK-succé Diego Montiel, som flyttade till Dalarna i år.

– De är enormt skickliga med bollen och vill ha bollen mycket. Vi är förberedda på det, men måste försöka ta bort deras energi att få äga bollen.

Grönvitt kommer till match efter en bra träningsvecka. En energikick var besöket av Benficaproffset Victor Nilsson Lindelöf, som har tränat ett par pass med laget.

– Vi har haft 16 utespelare på de flesta passen. Det har bara hänt en gång i år, i januari. Nu har vi fått spela på lite större ytor och det har känts bra. Att "Vigge" var med gav förstås en extra dimension.

Med andra ord är det konkurrens om platserna i startelvan. Två spelare som har imponerat på slutet är 96-orna Sebastian Forsberg och Asmir Suljicic. Det gläder Leif Berg.

– Det gör att vi får fler alternativ. "Sebbe" och Asmir har tagit kliv och förtjänar att konkurrera på största allvar, säger huvudtränaren.

SÅ HÄR FÖLJER DU MATCHEN MOT DALKURD
Vi sänder matchen direkt på vår playkanal på Solidtango
VLT-sporten rapporterar direkt på sin webbplats

GÄSTANDE PUBLIK PÅ SEKTION J
Du som hejar på Dalkurd är välkommen till sektion J på ståplatsläktaren. Köp gärna din biljett på webben för att slippa köer. Om du köper din biljett på plats är det kontant betalning.

Här köper du webbiljetter

INGEN UTTAGSAUTOMAT I ABB ARENA NORD
Uttagsautomaten som förut fanns i ABB Arena Nord har tagits bort, så kom ihåg att ha med kontanter när du kommer till Swedbank Park.