Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll mot seriefavoriten IK Brage.
På måndagen möts de båda grönvita lagen på Swedbank Park.
– Det kommer bli mycket kamp, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Att först och främst sätta försvarsspelet som en stabil grund för ett bra spel är en klassisk fotbollsklyscha. VSK Fotboll gjorde just det mot IFK Luleå, i matchen som slutade 0–0 den 10 maj.

Så, innebär det att laget är på rätt väg inför hemmamatchen mot IK Brage måndagen den 18 maj? Huvudtränaren Leif Berg säger så här om den saken:

– Vi ska ta med oss det defensiva arbetet. Sedan måste vi skapa mer i offensiven. Vi har ju jobbat med spelet i sista tredjedelen större delen av veckan. Att vi fick hålla nollan senast betyder otroligt mycket. Det blir en trygghet. Nu ska vi se till att det inte var en engångsföreteelse.

På måndagskvällen väntar alltså IK Brage hemma på Swedbank Park; en match som förra året vanns med 3–1 efter en fantastisk insats (bilden). Förhoppningen är förstås att upprepa det i år.

– Då krävs det att vi spelar på topp under 90 minuter.

IK Brage är, tillsammans med norrettans andra Borlängelag Dalkurd FF, seriefavoriter i år. Resultaten hittills har varit av blandad kompott: två segrar, en oavgjort och två förluster.

– Men jag tror att de kommer att vara med där uppe och kriga när det drar ihop sig.

VSK Fotboll har brottats med en hel del skadeproblem i vår. Mot Luleå tvingades Koyar Salimi lämna planen redan i första halvlek.

– Han tränade med laget i dag och i går och finns med i truppen. Philip Fredriksson har känt sig lätt förkyld och febrig, men är tillgänglig. Dessutom ser Jonathan Böckert piggare och piggare ut.

Matchbilden mot Brage lär, som alltid, bli fysisk.

– Det kommer bli mycket kamp. Brage är ett organiserat lag som spelar ganska rakt. Vi måste hålla oss organiserade under hela matchen och följa vår matchplan. Det lag som gör det och springer mest kommer att vinna, säger Leif Berg.

SÅ HÄR FÖLJER DU MATCHEN MOT BRAGE
Vi sänder matchen direkt i vår playkanal på Solidtango (kostnad 59 kronor)
P4 Västmanland sänder matchen direkt på Radiosportens webbplats och i mobilappen Radiosporten Play
VLT rapporterar matchen minut för minut på sin webbplats