Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll kan bli första lag att besegra Luleå. För att göra det krävs förstås en stark insats.
– Vi vill bli mycket stabilare och framför allt skapa mer framåt, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll vill förbättra spelet hemma mot IFK Luleå på söndagen (avspark klockan 15.00 på Swedbank Park). Förhoppningen är förstås en andra raka hemmaseger; den första kom ju mot Huddinge den 27 april (3–2).

– Vi vill framför allt skapa mer och släppa till färre lägen. Vi vill bli mycket stabilare och inte tappa boll i så farliga ytor som vi har gjort hittills. På offensiv tredjedel vill vi få med fler spelare. Vi har jobbat efter en spelidé som alla köper och som vi tror på. Det känner vi oss trygga i, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

IFK Luleå är ett av lagen som kan överraska positivt i norrettan i år. Laget är känt för att spela en konstruktiv passningsfotboll.

I år har de kryddat sin trupp med en av seriens bästa målskyttar, Erido Poli, och en av seriens bästa målvakter, Vladimir Sudar.

Det har hittills resulterat i två hemmasegrar och två "kryss" på bortaplan.

– Vi möter ett 4-4-2-lag som gärna vill rulla boll och vara spelförande. De är välorganiserade och har spetsegenskaper. Luleå är ett lag som kommer att vara med på den övre halvan.

VSK Fotboll har startat årets första fyra matcher med tre olika spelsystem: 5-4-1, 4-4-2 och 5-3-2. Vilket system tränarna väljer mot Luleå visar sig när lagen gör avspark.

– Vi tittar på vilka spelare som är tillgängliga för dagen och hittar den formation som är bäst för oss. Vi spelar på ett sätt offensivt och på ett sätt defensivt. Framöver vill vi gärna sätta ett system som vi kan jobba med, men i dag får vi välja det lite grand efter vilka spelare som är tillgängliga.

Två spelare som skulle kunna lyfta offensiven är Jonathan Böckert och Marcus Ytter. Båda hoppade in mot Södertälje – Marcus Ytter gjorde mål.

– Böckert har varit med på två träningar och känner fortfarande av sin skada lite grand, men han är på väg tillbaka. Ytter har sett livlig ut i sina inhopp och har haft en bra vecka. Han är en tillgång för oss med sin form, säger Peter Markstedt.

SÅ HÄR FÖLJER DU MATCHEN MOT LULEÅ
Vi sänder matchen direkt på vsktv.solidtango.com.
VLT rapporterar matchen direkt på sin webbplats.