Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt fick jaga efter ett tidigt mål av hemmalaget Södertälje FK.
Och när Daniel Svensson knockades i situationen som gav 0–2 blev uppförsbacken för brant.
– Södertälje var farligare framåt och skickliga en mot en, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu efter 1–3-förlusten.

Offensivt skickliga Södertälje FK började bäst mot Grönvitt. Mycket riktigt gjorde hemmalaget också 1–0 efter tio minuter. Målskytt var Karlos Touma.

– Dåligt av oss, men bra gjort av Södertälje. De tunnlade vår sista spelare och friställde sin forward. Ett fint mål för dem, säger VSK Fotbolls huvudtränare Peter Markstedt.

Södertäljes inledande tryck ebbade ut vartefter halvleken led. Mot slutet var det i stället Grönvitt som ägde mer boll, även om chanserna ofta lyste med sin frånvaro.

Närmast var Marcus Hägg, som fick till ett hyfsat avslut i bra läge sedan Martin Andersson lyckats nicka ner bollen till sin forwardskollega.

– Vi växte in i det mot slutet av halvleken och skapade flera spelvändningar. 1–0 var inte orättvist, men vi var på väg in i matchen.

I början av andra halvlek var Heradi Rashidi nära ett nytt hemmamål, men Daniel Svensson läste spelet bra och räddade snyggt den snabbe vänsterytterns friläge.

Grönvitt svarade på det läget när Marcus Hägg fick en ännu bättre chans än i första halvlek. Fri med målvakten hade han chansen att kvittera, men kom för nära och målvakten kunde avstyra chansen.

Och när matchklockan tickade upp mot 68 minuter uppstod situationen som alla skulle snacka om. Bollen slogs in framför Grönvitts mål, där Daniel Svensson åkte på en rejäl flygtur efter en duell med en VSK-are och en hemmaspelare. När han låg knockad gjorde Heradi Rashidi 2–0.

– 999 gånger av 1 000 blåser domaren där. ”Danne” slog en frivolt i luften, tappade bollen och Södertälje slog in den i öppet mål. Om det inte är frispark borde domaren åtminstone blåsa för huvudskada. Det såg livsfarligt ut. Han kunde ju bryta nacken där, säger Peter Markstedt.

Situationen skakade om Grönvitt, som ändå skapade några reduceringslägen. Marcus Hägg kom fri med målvakten i Södertälje och skulle bara lobba in bollen i mål, då målvakten tog bollen med händerna utanför straffområdet. Han stoppade på så sätt ett givet mål – och fick ett lika givet rött kort.

Den efterföljande frisparken togs omhand av Philip Fredriksson, som gjorde två mål på frispark hemma mot Huddinge. Den här gången sköt han klockrent i stolpen.

I stället kontrade Södertälje in 3–0, återigen genom Heradi Rashidi.

– Han stod offside och blev helt fri. Vi fick tyvärr ingen rättvis chans att räta upp underläget.

Marcus Ytter reducerade till 3–1 på nick när matchklockan så när slog 90 minuter. Tilläggstiden blev hela sex minuter och på den tiden hann Grönvitt skapa ytterligare någon farlighet.

– Självklart vill vi skapa mer sett över hela matchen. Att vi tyvärr inte gör det beror på att vi tar fel beslut. Vi måste jobba efter de ramar vi sätter upp och följa den matchplan vi har till 100 procent. Gör vi det skapar vi mer. Över 90 minuter tror jag de flesta tycker att det här var en ganska jämn match, men Södertälje var farligare framåt. De är väldigt rörliga och har duktiga spelare individuellt. De är skickliga en mot en och kan bryta mönstret och ta sig förbi spelare. Södertälje är jäkligt duktiga på att utmana och det kommer de komma långt med, säger Peter Markstedt.

Södertälje FK–VSK Fotboll 3–1 (1–0).
Målen: 1–0 (10) Karlos Touma, 2–0 (68) Heradi Rashidi, 3–0 (85) Heradi Rashidi, 3–1 (90) Marcus Ytter.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Koyar Salimi (87), Oliver Ekroth, Damir Foric, Robert Medvegy, Peyman Alkoyun.
Mittfält: Boris Ljevar, Andreas Ljunggren-Eriksson, Philip Fredriksson (82).
Anfall: Marcus Hägg, Martin Andersson (70).
Ersättare: Marcus Ytter (70), Jonathan Böckert (82), Karwan Zarifnejad (87), Robin Lindborg, Asmir Suljicic, Sixten Mohlin (målvakt).