Visa fler äldre nyheter >

Segern i måndags gav självförtroende.
Nu vill Grönvitt lyfta spelet mot Södertälje.
– Vi vill spela lite säkrare och äga spelet på offensiv planhalva, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

En intressant match väntar på Södertälje Fotbollsarena, när VSK Fotboll gästar nykomlingen Södertälje FK på lördagen (avspark klockan 17.00).

Hemmalaget har inlett optimistiskt, premiärförlusten hemma mot Piteå (2–5) till trots. Laget har två raka segrar: 5–2 mot Huddinge och 2–0 mot Carlstad United.

Johan Svensson (VSK-legendar som hjälper till att scouta motståndarlagen) och Martin Andersson har tittat på Södertälje. Det är ett 4-4-2-gäng som spelar lite gladfotboll. De är tekniska och vassa framåt. Vi får inte släppa till för mycket, för de är farliga när de väl får chansen. Vi måste följa vår matchplan och vara organiserade över hela planen i 90 minuter plus tilläggstid, säger, säger huvudtränaren Leif Berg.

VSK Fotboll slog Huddinge i måndags. 3–2 var säsongens första seger – och ett lyft för självförtroendet.

– Det var en lättnad att lyckas vinna och spräcka målnollan. I prestationen i sig fanns mer att önska. Vi bär med oss att vi har en seger. Jag tror att det har släppt ganska många nervknutar och det ska vi givetvis ta med oss, säger Leif Berg och fortsätter:

– Mot Södertälje vill vi äga spelet mer på offensiv planhalva och spela lite säkrare, för att inte bli straffade i omställningar.

En spännande rockad i matchen mot Huddinge var att Oliver Ekroth, vanligtvis mittback, inledde bredvid Marcus Hägg på topp. Under matchens gång hann nyförvärvet sedan med att spela både på mittfältet och i backlinjen.

Så var spelar han mot Södertälje?

– Någonstans i den centrala linjen. Fördelen med Oliver är att vi kan spela honom på nästan vilken position som helst, säger Leif Berg.

Hur är läget annars i truppen dagen före match?

– "Ante" (Andreas Ljunggren-Eriksson, som stukade sig i foten redan före matchen mot Huddinge) tränade för fullt i dag och ser bättre och bättre ut. Vi fattar beslut om han kan spela på matchdagen. (Jonathan) Böckert tränade också för fullt i dag och är tillgänglig för spel, säger Leif Berg.