Visa fler äldre nyheter >

Mer bollinnehav och fler offensiva kombinationer.
Det vill Leif Berg se i hemmapremiären mot Umeå.
– Vi behöver ha fler delaktiga i spelet, säger huvudtränaren till vskfotboll.nu.

Söndagens hemmapremiär blir Leif Bergs första seriematch på Swedbank Park för VSK Fotboll (avspark klockan 16.00).

– Det känns inspirerande. Jag och "Markan" (Peter Markstedt, som delar huvudansvaret med "Leffe") var och tittade på VIK i dag. Det var en ganska skön känsla att stå där som åskådare och bara tänka på att "i morgon är det vi som står där; då är det vi som ska fatta besluten". Jag har sett VSK i så många år och nu får jag vara med och påverka. Det ska bli jättekul, säger han.

Premiären mot Motala blev inte vad Grönvitt hade hoppats på. Det stod länge 0–0 i en chansfattig match, men så gjorde Motala 1–0 i den 69:e minuten och drog sedan ifrån.

– Vi har tagit lärdom av den matchen, samtidigt som vi har lagt den bakom oss.

Bra träningsvecka: "Högt i tak"

Leif Berg berättar om en bra träningsvecka inför hemmapremiären mot Umeå FC.

– Vi har högt i tak och en otrolig revanschlusta. Alla har rannsakat sig själva och blickar framåt. Mot Umeå måste vi få äga spelet mer och ha fler delaktiga spelare, säger han.

I måndags morse kom det tråkiga beskedet att Simon Johansson måste operera sin fotskada. Han blir med andra ord borta från spel en längre tid.

– Grymt tråkigt för Simon, som verkligen har gjort allt han kan för att komma tillbaka.

Under veckan har Asmir Suljicic varit sjuk och Robin Lindborg har stukat foten. Båda två missar matchen mot Umeå. Karwan Zarifnejad är däremot klar för spel efter en tids sjukdom.

– Han konkurrerar om en plats i startelvan.

Mer mittfältsspel och offensiva kombinationer

Det är alltså framför allt i offensiven som Grönvitt söker bättring.

– Vi behöver fler kombinationer inom laget för att hinna lyfta upp fler spelare och få tyngd framåt. Det handlar egentligen om att vi måste komma fram via mittfältet, så att de blir delaktiga i spelet. I Motalamatchen fick de ju mest se bollar flyga över sig.

Vad vet vi om Umeå?

– Vi har jämfört dem ganska mycket med Halmstad, som vi mötte i Svenska Cupen. De är ett 4-4-2-gäng som är väldigt organiserade. Umeå vill också ha en aggressiv press för att återvinna boll så snabbt som möjligt.

Hyllar supportrarna: "Fantastiska"

Den uppmärksamme har säkert noterat att Andreas Westman ska sjunga succélåten "Vi är VSK" inför söndagens hemmapremiär. Och Leif Berg hoppas på mer skönsång än så – från alla supportrar på Swedbank Parks läktare.

– Jag hoppas verkligen att det blir samma stämning som borta mot Motala. Våra supportrar var fantastiska, fastän matchen var en mindre rolig upplevelse. De kämpade in i det sista, säger han.

SÅ HÄR FÖLJER DU HEMMAPREMIÄREN
Vi direktsänder matchen i vår playkanal på Solidtango! Erik Eklund och Simon Johansson kommenterar med start klockan 15.45. Vi kan dessutom utlova en speciell halvtidsgäst.
VLT direktrapporterar matchen på sin webbplats
Vi rapporterar också matchen via Livescore på svenskfotboll.se, via vår Facebooksida och vårt Twitterflöde.