Visa fler äldre nyheter >

Försäsong blir tävling när norrettan sparkar i gång igen.
På söndagen åker VSK Fotboll till Motala för att spela premiär.
– Äntligen! Vi är enormt laddade, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

Grönvitt kommer, som sig bör, få ett starkt stöd från supportrarna i söndagens premiär mot Motala AIF (avspark klockan 17.00 på Motala Idrottspark). Bortamatcher brukar ju innebära bra tryck från VSK-familjen.

– Det är fantastiskt; ett extra stöd som betyder sjukt mycket för spelarna. De blir extra taggade och vill visa, för de som håller på dem allra hårdast, att de gör det för föreningen och för dem. Det kommer vara jäkligt viktigt att våra supportrar är där och stöttar oss in i sista minuten, säger huvudtränaren Peter Markstedt

Hur har försäsongen varit?

– Både rolig och frustrerande, med bra spel och lite sämre spel. Det var väldigt roligt att spela cupmatcher och mäta sig med allsvenska lag. Hur det än är kunde vi ha önskat att vi vunnit alla matcher – det har varit blandade resultat och prestationer – men vi har höjt våra prestationer den senaste månaden. Vi är redo för premiären.

Försäsongen handlar bland annat om att svetsa samman en stark grupp. Där har Grönvitt kommit långt, att döma av Peter Markstedts ord.

– Vi har en djävulskt tajt grupp; en grupp som känner för varann och för klubben. De är sporrade att jobba som en grupp och för varann.

Även utanför planen och omklädningsrummet har mycket hänt. VSK Fotboll samarbetar med VSK Bandy och upplever ett starkt stöd utifrån.

– Vi har fått jobba i lugn och ro. Harmoni är ett bra ord för att beskriva VSK Fotboll just nu.

Och spelet har alltså vässats till på slutet, lagom inför premiären.

– Vi har spelat mycket med samma lag. Det har varit gedigna insatser och det är något i har med oss. Vi känner en trygghet i det vi gör.

I premiären väntar Motala, som i fjol spelade i söderettan. Där blev de fyra – och till i år har laget bytt ut en hel del spelare.

– Vi har sett dem några gånger på försäsongen. Motala är farliga framåt, rörliga och duktiga i omställningsspelet. Där går det fort. Vi vet också om deras brister i försvarsspelet och känner att vi har bra koll på dem.

Vad blir viktigast för oss?

– Noggrannhet. Det är väl lite av nyckelordet. Dels i vårt eget spel, men också i eventuella omställningar där de är farliga.

Hur känns det att serien drar i gång nu?

– Äntligen! Så tror jag de flesta känner. Vi är enormt laddade. Nu är vi redo för premiären, säger Peter Markstedt.

SÅ HÄR FÖLJER DU PREMIÄREN
MVT, Motala Vadstena Tidning, direktrapporterar på sin webbplats
Vi rapporterar dessutom på vår Facebooksida och i vårt Twitterflöde.