Visa fler äldre nyheter >

På ett regnigt Rosvalla i Nyköping gjorde VSK Fotboll en mycket bra insats. Till slut förlorade Grönvitt dock matchen med 2–1.
– Det är sällan man är så här nöjd efter en förlust, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

– Vi borde vunnit matchen sett till 90 minuter, säger huvudtränaren Leif Berg efter träningsmatchen borta mot Nyköpings BIS. Det var ett rejält fall framåt.

Visst var det så, för framför allt i första halvlek var VSK mycket giftiga i sina snabba omställningar och skapade flera farliga chanser. Hemmalaget Nyköpings BIS hade en hel del boll, men fastnade ofta på mittfältet där de grönvita ställde om snabbt till anfallsspel.

Trots en pigg inledning kunde Bissarna sätta 1–0 efter sex minuters spel efter slarv i VSK-försvaret. Grönvitt lyfte sig dock mer och mer och kunde efter flera halvchanser till slut sätta dit kvitteringen. Jonathan Böckert (bilden) blev frispelad från halva planen och chippade på ett mycket elegant sätt bollen över Anton Fagerström i hemmamålet.

VSK Fotboll skapade sedan flera farliga chanser, där den allra farligaste kom efter en fin soloprestation av första halvlekens vassaste spelare, Andreas Ljunggren-Eriksson. ”Ante” dribblade sig förbi ett par motståndare och satte så när dit 2–1, men Fagerström var där och räddade med tån.

Mitt i den tyngsta VSK-pressen missade Grönvitt en markering. Nicklas Lindqvist satte 2–1 till hemmalaget bakom en chanslös Daniel Svensson i VSK-målet.

2-1 var också resultatet i halvtid; ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden.

I andra halvlek tog hemmalaget tag i taktpinnen och skapade ett par halvchanser. VSK hade i det här läget svårt att lyfta upp sitt anfallsspel.

– Det är mycket psykologi i fotboll. När de fick några halvchanser så lyfte de och på slutet kunde vi, när vi lyckades skapa några halvchanser, ta över spelet igen, säger Leif Berg.

När matchen såg helt förlorad ut för de grönvita tog laget över taktpinnen och avslutade mycket starkt sista 15 minuterna.

Flera bra lägen skapades, det bästa när Marcus Hägg fick en passning längs marken från Koyar Salimi. Men dessvärre sköt Hägg över från några meters avstånd.

– Det märks att det börjar närma sig premiär och vi vässar till spelet hela tiden. Vi spelar oss ur situationerna; trots att vi blir högt pressade så försöker vi hela tiden spela bollen längs marken. Det är sällan man är så här nöjd efter en förlust, säger Berg.

Matchen som helhet var mycket bra för att vara träningsmatch – och det syntes i närkamperna att det närmar sig premiär. Det smällde på bra i nästan varje duell.

– I dag var det många som var bra. ”Ante” hade lekstuga i första på sin kant, men vi plockade sedan ut honom av säkerhetsskäl. Böckert visade verkligen att han vill in i startelvan. Han gjorde en mycket bra insats. Sedan tycker jag att vi gjorde det mycket bra i försvarsspelet. De fick kämpa väldigt mycket för att skapa chanser, avslutar Leif Berg.

Träningsmatchandet avslutas nästa helg då VSK Fotboll åker till Borlänge och möter seriefavoriten Dalkurd FF i genrepet. Den matchen spelas den 4 april klockan 13.00 på Domnarvsvallen.

Nyköpings BIS–VSK Fotboll 2–1 (2–1).
Målen: 1–0 (6) Emil Hedsén , 1–1 (22) Jonathan Böckert, 2–1 (40) Nicklas Lindqvist.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Asmir Suljicic, Oliver Ekroth, Damir Foric, Robert Medvegy, Andreas Ljunggren-Eriksson (75).
Mittfält: Jonathan Böckert, Philip Frediksson, Boris Ljevar (K), Koyar Salimi.
Anfall: Marcus Hägg.
Ersättare: Peyman Alkoyun (75), Marcus Degerlund, Sebastian Forsberg, Fredrik Lundqvist, Marcus Ytter, William Ankréus (målvakt).