Visa fler äldre nyheter >

Nu vet VSK Fotboll anno 2015 hur det känns att vinna.
Marcus Degerlund avgjorde till 2–1 i derbyt mot Syrianska.
– En seger är en seger. Jätteskönt att vinna, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Vädret var ömsom vin, ömsom vatten, med både sol och snöfall. Detsamma kan sägas om spelet, som värmde i delar av andra halvlek men totalt sett i alldeles för korta stunder.

– Vi spelade periodvis bra, men däremellan blev det för många misstag. Då var det för få som ville ha bollen och tog löpningarna. När vi väl skruvade upp tempot såg det ut som Syrianska blev trötta – då märktes skillnad i vilka divisioner vi spelar. De hängde inte med när vi fick snurr i andra halvlek, men den perioden var för kort. Det måste vi jobba på, säger huvudtränaren Leif Berg.

Två av målen kom tidigt i matchen. I den fjärde minuten tappade Grönvitt bollen i ett känsligt läge. Syrianskas anfallare Jonathan Bahar sprang sig fri mot VSK Fotbolls målvakt Sixten Mohlin, som sprang ut och mötte anfallaren i en duell. Det blev ett motlägg – och 1–0 till Syrianska var ett faktum.

– Slarvigt av oss. Vi blev sårbara i det felvända spelet när vi fyllde på med mycket folk. Där måste vi vara säkrare och tryggare när vi slår upp bollen på felvänd spelare.

Men kvitteringen kom bara fyra minuter senare, när Philip Fredriksson gjorde sitt andra frisparksmål på försäsongen. Den här gången var frisparken dock menat som ett inlägg.

– Jag sa till grabbarna på bänken att ”studsar den här framför målvakten så blir det mål” och det blev det ju. ”Phille” slog den precis där den ska slås och vi gjorde de inlöpen som vi ska göra. Då vågade målvakten inte gå ut. Skönt att vi lyckas med våra fasta situationer. Det är värdefulla mål.

2–1 kom i den andra halvleken. Unge mittbacken Marcus Degerlund styrde in segerbollen i den 68:e minuten. Han firade sitt första mål i A-laget med stor glädje.

– Ja, visst var det kul? ”Degen” fick nytt förtroende och styrde in sitt första mål. Nu kan han ”checka av” det också.

I första halvlek hade han sällskap av en veteran i backlinjen. Assisterande tränaren Martin Andersson gjorde comeback i den grönvita tröjan på grund av skadeläget.

– Han skötte sig väl bra? Martin sattes inte på så jättestora prov, men han placerade sig så att han inte behövde hamna i sådana situationer.

Även om spelet inte var på topp var slutresultatet precis vad Grönvitt behövde. Att vinna är alltid viktigt.

– Jätteskönt för oss att få en seger. Säga vad man vill om att en träningsmatch bara är en träningsmatch, men en seger är en seger. Vi vill träna på olika saker, men resultatet är viktigt. Nu har vi vunnit en match och vet hur den känslan är. Vi vet att vår prestation inte var på topp, men vi vann och det gör ju att det blir lite lättare och lite trevligare. Träningsveckan blir mycket roligare, säger Leif Berg.

Syrianska IF–VSK Fotboll 1–2 (1–1).
Målen: 1–0 (4) Jonathan Bahar, 1–1 (8) Philip Fredriksson, 1–2 (68) Marcus Degerlund.
Hörnor: 4–9 (2–2).
Domare: Irfan Vukovic, Västerås.

Så här spelar VSK Fotboll mot Syrianska IF
Målvakt: Sixten Mohlin.
Backlinje: Marcus Ytter, Oliver Ekroth, Martin Andersson (46), Marcus Degerlund, Andreas Ljunggren-Eriksson.
Mittfält: Jonathan Böckert, Philip Fredriksson, Boris Ljevar, Koyar Salimi (82).
Anfall: Marcus Hägg (82).
Ersättare: Fredrik Lundqvist (46), Sack Berg (81), Jonas Nyberg (81), Peyman Alkoyun, Daniel Svensson (målvakt).