Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll spelar derby mot Syrianska IF på lördagen.
En av fokuspunkterna är att presspelet ska bli bättre.
– Vi ska jobba tuffare med det mot Syrianska, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Grönvitt vill förstås ta årets första seger i derbyt mot division 2-laget Syrianska IF. Matchen spelas på lördagen klockan 13.00 på Swedbank Park, med VSK Fotboll som bortalag.

– Hade jag själv stått där ute på planen så hade jag känt att det var annorlunda än en vanlig träningsmatch. Derbykänslan är en liten krydda i det hela. Grabbarna i lagen känner ju varandra, så det blir mer prestige, säger huvudtränaren Leif Berg.

Just nu är många spelare borta på grund av skada eller sjukdom. Det gör att assisterande tränaren och förra spelarprofilen Martin Andersson sitter på bänken som spelare i lördagens match.

– Han är fortfarande i hyfsad form och har tränat med laget emellanåt.

Vad har vi jobbat med under veckan, till den här matchen?

– Vi går mot en lättare träningsperiod nu, så förhoppningsvis börjar det synas ute på planen i morgon att vi har lite mera riv och driv i steget och i huvudet. Veckan har annars handlat om noggrannhet i allt vi gör, från försvar till passningsspel och anfall. Vi måste vara mycket mer noggranna i allt vi gör. I morgon kommer vi titta lite mer på hur vi sätter press på våra motståndare. Vi ska jobba tuffare med pressen och när och var vi sätter den. Offensivt vill vi hitta tillbaka till vår noggrannhet i passningsspelet. Vi har de kunskaperna i truppen. Och så måste varje spelare förstås vilja löpa utan boll och göra sig spelbar hela tiden för att skapa fler alternativ. När vi har etablerat vårt anfallsspel vill vi få in fler spelare i straffområdet, säger Leif Berg.

Så här spelar VSK Fotboll mot Syrianska IF
Målvakt: Sixten Mohlin.
Backlinje: Marcus Ytter, Oliver Ekroth, Marcus Degerlund, Robert Medvegy, Andreas Ljunggren-Eriksson.
Mittfält: Jonathan Böckert, Philip Fredriksson, Boris Ljevar, Koyar Salimi.
Anfall: Marcus Hägg.
Ersättare: Peyman Alkoyun, Martin Andersson, Sack Berg, Fredrik Lundqvist, Jonas Nyberg, Daniel Svensson (målvakt).