Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt avslutade cupspelet med förlust.
Syrianska FC var bättre och vann med 3–1.
– Vi måste jobba med att inte sjunka ner så lågt. Vi vet ju att vi kan bättre, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Matchinledningen var en av fokuspunkterna inför sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen, borta mot Syrianska FC.

Och redan i den femte minuten skapade Andreas Ljunggren-Eriksson ett fint läge när han sköt utanför i relativt fritt läge från höger.

Men efter 15 minuter kom i stället 1–0 till Syrianska efter att VSK Fotboll slarvat i uppspelsfasen. Saman Ghoddos fick bollen, satte fart och prickade Sonny Karlssons panna när anfallaren knoppade in 1–0 till hemmalaget.

– Vi skulle jobba med inledningen, men det kom ändå ett baklängesmål efter en kvart. Det är ett litet misslyckande. Vi får det jobbigt om vi måste börja jobba i uppförsbacke. Spelet var lite trevande, men vi försökte ändå lägga de bollarna vi sökte och lyckades vissa gånger, säger Grönvitts huvudtränare Leif Berg.

Efter målet skapade Syrianska ett antal halvlägen. VSK Fotboll gav bort bollen alltför ofta.

– Vi blev inte straffade men hade kunnat bli det flera gånger.

I den 34:e minuten visade Grönvitt på stor beslutsamhet i halvlekens bästa anfall. Philip Fredriksson fyllde på och var med och ordnade en frispark precis utanför straffområdet.

Den tog han själv hand om, när han med synbar lätthet skruvade in kvitteringen till 1–1. Individuell spetskvalitet.

– Det är ingen dålig frispark. "Phille" får oss att hänga kvar i matchen. Vi fick lite mer energi med målet där, säger Leif Berg.

De båda lagen skapade sedan var sina två, tre farligheter innan halvtidspausen. Syrianska var närmast ytterligare mål.

– Vi får vara glada att det står 1–1 i halvtid.

Efter paus gjorde Sonny Karlsson snart 2–1. Målet kom i den 56:e minuten – och en stund efteråt ökade Saman Ghoddos, hemmalagets anfallskreatör, på till 3–1.

– Det är egentligen vi som skapar både deras första och andra mål. De utnyttjar våra misstag.

Varför blev det så?

– De var ju bättre än oss, men vi kom heller inte upp i nivå. När vi möter lag från serier högre upp är de mycket hetare i presspelet och mer aggressiva på oss. Vi får mindre tid och måste fatta beslut snabbare. Ge varandra fler löpningar och fler alternativ när vi vinner bollen. Vi måste jobba med att inte sjunka ner så lågt, för vi vet ju att vi kan bättre. Få till jämnheten och värdera när och var vi ska göra vad.

Grönvitt lyckades alltså inte komma igen, även om en reducering var nära vid ett par tillfällen. Inte minst när Koyar Salimi bröt igenom och sköt i ribban på tilläggstid, men Syrianska skapade flest chanser även efter 3–1-målet.

– Vi håller ändå nollan sista 30 minuterna och ger inte upp, även om vi inte får spelet att fungera.

Nu återgår VSK Fotboll till att spela träningsmatcher inför seriespelet. Närmast väntar Gamla Upsala på lördag klockan 13.00 på Swedbank Park.

– Vi har fått tre fantastiska matcher mot tre jäkligt bra lag i Svenska Cupen. Nu behöver vi förbättra variationen, framför allt, i offensiven. Vi behöver ha fler längre anfall. Det som var positivt i dag var annars de som kommer in. De visade att de vill vara med och kriga om platserna, säger Leif Berg.

Syrianska FC–VSK Fotboll 3–1 (1–1).
Målen: 1–0 (15) Sonny Karlsson, 1–1 (34) Philip Fredriksson, 2–1 (56) Sonny Karlsson, 3–1 (59) Saman Ghoddos.
Hörnor: 4–1 (1–0).
Varningar, Syrianska FC: –. VSK Fotboll Karwan Zarifnejad.
Domare: Johan Krantz, Uppsala
Publik: 372 (på Södertälje Fotbollsarena, Södertälje).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Sixten Mohlin.
Backlinje: Karwan Zarifnejad (82), Oliver Ekroth, Damir Foric, Robert Medvegy, Robin Lindborg (71).
Mittfält: Andreas Ljunggren-Eriksson, Boris Ljevar, Philip Fredriksson, Koyar Salimi.
Anfall: Marcus Hägg (74).
Ersättare: Marcus Degerlund (71), Johathan Böckert (74), Sebastian Forsberg (82), Marcus Ytter, Daniel Svensson (målvakt).